NA24.no

Her vil single bo

Foto: Google Maps
Sist oppdatert:
Rundt 100.000 nordmenn har rangert sitt nabolag.

Er du singel, opptatt av godt naboskap og ønsker å bosette deg i Oslo er Tøyen og Grünerløkka de mest aktuelle bostedene for deg.

Er du derimot opptatt av trygghet, bør du vurdere Trulsrud i Bærum. Området blir regnet for å være Norges tryggeste.

Det viser over 115.000 vurderinger fra lokalkjente som har svart på 20 spørsmål om ulike nabolag i Norge til Nabolag.no.

– Hvis man kun velger single, urbant og over middels prisnivå i Bergen er det Stølen som stikker seg ut av nabolag. Hvis man velger det samme, men med middels prisnivå, og har trygghet og turmuligheter som viktige kvaliteter kommer Rothaugen opp som nabolag, sier daglig leder for nettstedet, Petter Nyborg, til Nettavisen NA24.

Nyborg opplyser at det er rundt 100.000 nordmenn som har gitt sin vurdering i løsningen.

Brukte ett år

– Valg av bosted er for mange et av de viktigste valgene man foretar i livet. Et slikt valg bør baseres på relevant og god informasjon om det aktuelle nabolaget, og ikke på løse påstander som ikke alltid har rot i virkeligheten, sier Nyborg.

(Saken fortsetter under det interaktive kartet.)


Vis større kart

Det har tatt ett år å innhente vurderingene. Denne informasjonen er mikset med bearbeidet informasjon basert på offentlige kilder og andre spørreundersøkelser.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

– Denne type informasjon ligger ikke tilgjengelig på nettet fra før. Derfor ville vi skape et nettsted som både boligkjøpere, leietakere og for så vidt også nysgjerrige naboer kan ha glede av. Denne type tjenester er allerede utbredt i USA, fortsetter han.

Nordberg best

Basert på de 115.000 vurderingene er det også utarbeidet en nasjonal topp 10-liste og en topp 10-liste for de ulike byene og tettstedene.

På den nasjonale topplisten troner Søndre Nordberg, Ikke langt ifra Tåsen i Oslo.

– Hvis man som singel ønsker å bo urbant, er ute etter trygghet, godt naboskap, gode turmuligheter, godt kollektivtilbud, godt kulturtilbud og over middels prisnivå er Rosenhoff i Oslo stedet å bo. Velger man akkurat det samme, men tar prisnivå under middels kommer Enerhaugen opp som anbefalt nabolag, sier Nyborg.

Hvilket nabolag mener du er Norges beste? Si din mening i kommentarfeltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere