NA24.no

Her vil Yara vokse

Sist oppdatert:
Land som Iran, Irak og Usbekistan kan bli de nye jaktmarkene for verdens ledende gjødselprodusent.

Skal du tjene penger på å produsere kunstgjødsel er første bud tilgang til billige innsatsfaktorer. Den viktigste innsatsfaktoren er naturgass. I et intervju med Bloomberg News røper Yaras toppsjef Jørgen Ole Haslestad fremtidsplanene for selskapet.

Følg aksjekursen til Yara her

– Vi vil gjerne ekspandere i land med billig gass. Afrika, Midtøsten, Saudi Arabia, Irak, Iran, Usbekistan og noen av stedene i Øst-Europa. Det er noen av områdene der du er i stand til å finne billig gass, sier Haslestad til Bloomberg News.

Yara ble skilt ut av Norsk Hydro i 2004, og i de etterfølgende årene opplevde gjødselprodusenten en fantastisk prisvekst på sine produkter. Men prisoppgangen har stoppet noe opp, og det siste halve året har selskapet måtte ta ned kapasitet, særlig ved relativt ulønnsomme anlegg i Baltikum og Ungarn.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Fallet i etterspørselen, skriver Bloomberg News, har også ført meg seg en større konsolidering i bransjen. Kanadiske Agrium har lagt inn bud på CF Industries Holdings.

– Dette er en industri som er for lite konsolidert. Vi vil gjerne delta (i konsolideringen, red.anm.) Vi vil da gjøre det med finansiell disiplin, sier Haslestad til Bloomberg News.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere