NA24.no

(SCANPIX)

Hermansen godtar korrupsjonsdom

- Jeg vil ikke bruke mer tid på saken, sier han.

Den tidligere Store Norske-direktør, Robert Hermansen , velger å ikke anke korrupsjonsdommen på to års fengsel.

– Som jeg har gitt uttrykk for før, har jeg ikke lyst til å bruke mer tid på denne saken. Jeg synes dommen er uforholdsmessig streng, men jeg vil ikke bruke det neste året på ankesak, sier Hermansen til NRK.

Tilsto korrupsjon
Hermansen sto tiltalt for grov korrupsjon for å ha mottatt 4 millioner kroner fra Store Norskes leverandør Kristian Jebsens Rederi. Han innrømmet til slutt at han hadde mottatt pengene fra rederiet.

«Tidligere administrerende direktør har avgitt en uforbeholden tilståelse, og saken vil behandles som en tilståelsessak. Øvrige forhold er henlagt etter bevisets stilling. », skrev Økokrim i en pressemelding i begynnelsen av august.

Økokrim henla samtidig en siktelsene mot Leonard Nilsen & Sønner i forbindelse med etterforskningen av Store Norske.

TV2 sentrale
Det var TV-kanalen TV2 som dro opp korrupsjonssaken. Deres avsløring førte til at det ble reist tiltale mot Kristian Jebsen Rederi AS, som skipet kull for Store Norske, for grov korrupsjon.

I sakskomplekset ble også Leonard Nielsen & Sønner AS, samt personer i selskapet vært siktet. For samtlige er alle forhold henlagt etter bevisets stilling.

Påtalevedtaket omfatter ikke siktelsen mot en tidligere konsulent i Store Norske. Denne delen av saken er ikke ferdigbehandlet. For øvrig er sakskomplekset avgjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere