NA24.no

Hermetikkarving satser på datalagring

Foto: Tinn kommune
Sist oppdatert:
Investerer 600 millioner kroner i datalagringssenter på Rjukan.

RJUKAN (NTB): Hermetikkarving Peter Thomas Smedvigs planer om å investere 600 millioner kroner i bygging av et datalagringssenter på Rjukan i Telemark er i boks.

Hermetikk-, rederi- og offshorearving Smedvig står klar med en investeringsramme på 600 millioner kroner for å etablere et nytt datalagringssenter på Rjukan, skriver Varden.

Senteret skal oppføres på en 4.000 kvadratmeter stor tomt på industriområdet Svadde.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) offentliggjorde tirsdag planene. Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) forteller at Solvik-Olsen for få dager siden ble spurt av Tinn-ordfører Steinar Bergsland (H) om å fronte prosjektet.

- Det er ingen tvil om at satsingen er spennende. Det kan bety mye i form av arbeidsplasser og muligheter for Tinn-samfunnet og Telemark, sier Hoksrud.

Han mener Rjukan er et gunstig sted å etablere datalagringsparken. Han trekker fram stabil tilgang på kraft fra fornybare kilder, samt fjellvann som kan brukes i datasenterets kjølesystemer.

Smedvigs selskap Green Mountain Data Centre skal samarbeide med Tinn kommune. Ifølge avisen har Smedvig forventninger om en stor kundekontrakt. Smedvig har tidligere etablert et datalagringssenter i en nedlagt NATO-bunker i Rogaland. DNB-konsernet signerte kort tid etter en 21 år lang IT-avtale. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere