*Nettavisen* Økonomi.

Herpet sin egen bil og meldte den stjålet

RAMPONERT: Slik så bilen til en 40 år gammel mann ut, etter at den var blitt ramponert. Hærverket var det 40-åringen selv som sto for, og det hele var en del av en plan for å få forsikringspenger. 40-åringen mente nemlig at det ville «se troverdig ut» at bilen var stjålet dersom den også var ødelagt. Foto: Politiet

Mannen herpet bilen så det skulle se «se troverdig ut».

22.05.14 10:34

En 40 år gammel mann fra Skien meldte i fjor bilen sin stjålet til tross for at han visste godt hvor den befant seg. Noe senere tok han den med til skogen for å herpe den slik at tyveriet skulle «se troverdig ut», skriver Telemarksavisa.

I april i fjor ga 40-åringen den triste beskjeden til forsikringsselskapet: «Bilen min har blitt stjålet». Ett år senere ga han den samme beskjeden til politiet.

Men da 40-åringen satt som tiltalt i Nedre Telemark tingrett, innrømte han hva det var som egentlig hadde skjedd. Han ville bytte bilen mot forsikringspenger, og den beste måten å gjøre dette på, var å late som om den var stjålet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mannen skjulte bilen hos en kamerat mens han ventet på penger fra forsikringsselskapet. Foto: Politiet

Ramponerte selv bilen
Skiensmannen kjørte først bilen til en kamerat. Der skulle den stå i skjul mens han mottok penger fra forsikringsselskapet, planla han.

To uker senere kjørte han til skogs med bilen og ramponerte den for cirka 50 000 kroner. Dette for at bilen skulle «se ut som om den faktisk var stjålet».

Fengsel
Retten konstaterte at det i forsikringssvindelsaker normalt sett reageres med fengsel, så lenge det ikke er snakk om beskjedne summer.

- I vår sak er beløpet oppgitt til cirka 50 000 kroner, og etter rettens syn er dette ikke et beskjedent beløp, mente dommerfullmektig Kjersti Haugen.

40-åringen ble dømt til fengsel i 36 dager. I tillegg må han betale rundt 16 000 kroner til forsikringsselskapet som betalte for frakt og lagring av bilen.

Les flere saker fra Telemarksavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.