NA24.no

Het juni kjøler boligsalget

Sist oppdatert:
- Folk som ikke er boligtrengende flyr ikke rundt på visning i denne varmen, sier megler.

- Jeg har fire visninger i dag og regner med å selge i morgen og på onsdag, sier Christian Falkenberg, partner og megler i Privatmegleren Parkveien på Oslos vestkant, til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Det var i underkant av 900 visninger i Oslo den varme søndagen 10. juni. Men mens gradestokken og badetemperaturen kryper i været, stiger også renten, og begge deler kjøler ned boligmarkedet. I hvert fall noe.

- Det er blandet inntrykk etter helgen. Det er masse på visning på de supre objektene og færre på de ordinære. Effekten fra mai er forsterket, sier Falkenberg.

- De avventende kommer i august
Han tror på en litt rolig sommer, men har tro på vekst i markedet i august.

- Jeg har tro på ar folk er avventende i sommer, at rentenivået gjør at man merker at det bremser opp. Jeg tror på fullt trykk i august. Da er det mange som har ventet i det lengste, for å få det aller beste tilbudet, som skal kjøpe. Jeg tror på masse kjøpere i august, masse selgere også, men nå er det veldig mange selgere og veldig mange avventende kjøpere, sier Falkenberg.

Det var i august at prisene virkelig eksploderte ifjor.

- Vi har bare hatt én ute i helgen, på Tøyen. Der var det noen på visning, men den er ikke solgt ennå. Vi kjører mye mandager og tirsdager. Jeg ser i den varmen som er nå at mandager og tirsdager er den beste kombinasjonen, sier Snorre Olsen, daglig leder på Megler1 Aker Brygge, til NA24.

- Flyr ikke rundt
Han regner med at aktiviteten i sommer, i hvert fall rundt Aker Brygge, blir som normalt, og har ingen planer om ferie i juli.

- De som ikke er boligtrengende, de flyr ikke rundt på visninger nå. Det gjør at de som kommer er hundre prosent interessert, sier Olsen.

På Carl Berner er det høyere tempo på en mandag.

Solgte tre
- Det har vært en grei helg, bedre enn det har vært de siste ukene, faktisk. Det har vært ni besøkende på to av objektene, det synes jeg er greit, sier Håvard Tverdal, daglig leder i Ring Eiendomsmegling Carl Berner, til NA24.

Telefonene kimer i bakgrunnen på Carl Berner-kontoret, og det viser seg at budrunder på tre leiligheter i Carl Berner-området blir avsluttet, og alle tre solgt til rundt takst, opplyser Tverdal.

- Jeg tror at de som holder til i Carl Berner-området får en god sommer. Det er mindre objekter og vi forventer at det blir bra i sommer, slik det har vært hvert år. Vi legger jo ikke ut de største objektene for salgs om sommeren, sier Tverdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere