NA24.no

Hete på Birdstep og Opera

Sist oppdatert:
De norske IT-selskapene har en unik posisjon for fremtidig vekst, ifølge anerkjent analysebyrå.

Det anerkjente amerikanske analysebyrået Bernstein Reseach er med tittelen «Big Thinking on Small Cap» ute med en analyse på de mindre IT-selskapene rundt om i verden. De to små norske IT-selskapene Birdstep og Opera trekkes frem i analysen. De to selskapene skal være godt posisjonert i vekstområdet innen trådløsnettverk.

NA24 - din næringslivsavis

Frem til i dag har det ikke vært satset fullt ut på enterprise mobilitet, men det er ifølge Bernsteins tallknusere i ferd med å snu. De venter at satsingen på trådløse nettverk og IP-telefoni vil øke med 50 prosent årlig ut dette tiåret.

I gjennomgangen skriver analytikerne i Bernstein at de venter at de store produsentene av kommunikasjonsutstyr vil dominere enhetene og infrastrukturen i forbindelse med enterprise-mobiliteten. Nokia blir trukket frem som den store vinneren blant de største selskapene, men den forventede ekspansjonen vil også dryppe på de mindre selskapene. Kravene til brukervennlighet og profesjonalitet øker og dermed blir nisjeprodukter mer etterspurt.

Det er her blant andre Birdstep og Opera blir nevnt. Berstein trekker frem de to norske selskapene blant syv selskaper som er svært attraktivt posisjonert. I analysen blir det skrevet at disse selskapene vil ha betydelig muligheter på tvers av verdikjeden og at flere av de mindre selskapene er oppkjøpskandidater for de store telekommunikasjonsselskapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere