NA24.no

Hever gjødselbud

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Amerikanske Agrium hever budet på konkurrenten CF Industries.

Det store amerikanske gjdøselkonsernet Agrium gir seg ikke i forsøket på å kjøpet opp den mindre konkurrenten CF Industries.

I det de mener er det beste og siste budet på CF Industries, tilbyr Agrium nå 92,99 dollar per aksje i CF Industries basert på 45 dollar i kontanter og en aksje i Agrium. Det er kontantdelen som er hevet i det nye budet med 5 dollar per CF-aksje.

Samtidig oppfordrer Agrium aksjonærene i CF Industries til å få selskapets styret til å akseptere budet. Budet har nå en premie på 67 prosent i forhold til kursen 24. februar, som er datoen Agrium varslet sitt første bud på selskapet.

Agriums bud kommer kun dager etter at CF Industries for sjette gang la inn et bud på et av de andre mindre gjødselrelaterte amerikanske selskapene, Terra Industries. CF har møtt like lite velvilje hos Terra som de har vist overfor Agrium. Terras styret har torsdag, kun minutter etter Agriums bud hevning ble kjent, sent ut en pressemelding hvor de oppfordre aksjonærene til å si nei til CF Industries siste fremstøt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere