*Nettavisen* Økonomi.

Hevet båt fra 107 meters dyp - nå er båtsvindlerne tatt

BLE HEVET: To sarpinger er dømt til 10 måneders fengsel og til å betale 659.000 kroner i erstatning etter at de sank denne 62 fot store båten med vilje under slep fra Strømstad til Skjeberg i juli 2010. Her fra hevingen av båten i 2011. Foto: IF SKADEFORSIKRING

Høyesterett avslo i forrige uke anken til de to svindeldømte sarpingene. Dermed er en nesten fire år lang rettsprosess over.

16.04.15 19:15

Dermed er punktum satt i en rettsprosess som har pågått over flere år, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Hevet summen

De to sarpingene ble i begynnelsen av februar i år dømt for å ha senket en luksusbåt med vilje under et slep fra Strømstad til Skjeberg i juli 2010. Lagmannsretten slo fast at de senket båten for å få utbetalt forsikringssummen som kort tid før den gikk til bunns på over 100 meters dyp ute i Singlfjorden hadde blitt hevet fra 1,5 millioner kroner til 2 millioner kroner.

Etter en samlet vurdering var lagmannsretten overbevist om at de to sarpingene har senket båten med vilje, og viste spesielt til bevisene om skadene på eksosrøret og bunnventilene på den 62 fot store båten.

Borgarting lagmannsrett dømte de to sarpingene til fengsel i 10 måneder.

I tillegg ble de dømt til å betale 659.000 kroner til If Skadeforsikring som skal dekke kostnadene forsikringsselskapet hadde i forbindelse med hevingen av båten for snart fire år siden. De to ble også dømt til å betale 20.000 kroner i saksomkostninger.

Dømt og frifunnet

De to sarpingene anket dommen til Høyesterett. Anken gjaldt saksbehandlingen og straffutmålingen.

I forrige besluttet Høyesteretts ankeutvalg at ankene til de to ikke blir fremmet for Høyesterett.

«Høyesteretts ankeutvalg finner enstemmig at verken avgjørelsens betydning utenfor den foreliggende sak eller andre grunner tilsier at ankene blir fremmet for Høyesterett», står det å lese i beslutningen.

Det betyr at dommen mot de to sarpingene nå er rettskraftig, etter en årelang rettsprosess, som startet med domfellelse i Fredrikstad tingrett i november 2011, og som senere resulterte med frifinnelse i lagmannsretten, som igjen ble opphevet av Høyesterett sommeren 2013.

Les flere saker i Sarpsborg Arbeiderblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.