Hexagon sikret viktig avtale

Foto: André Clark Utvik (NA24)

Gassbeholderprodusenten blir hovedleverandør til en av Europas ledende bussprodusenter.

Hexagon Composites, som er spesialisert på produksjon av produkter basert på komposittmaterialer, har sikret seg en viktig avtale gjennom sitt datterselskap, Raufoss Fuel Systems AS.

Onsdag morgen meldes det at Raufoss har fornyet sin kontrakt med MAN, en av Europas ledende OEM bussleverandører, for serieleveranse av gassbeholdere for bybusser.

Denne viktige rammekontrakten inkluderer at selskapet blir hovedleverandør til MANs produksjonsfasiliteter i Polen og Tyrkia. I tillegg omfatter avtalen levering av gassbeholdere til cirka 400 busser i 2009 - til en markedsverdi av mer enn 50 millioner kroner.

Raufoss begynte sine leveranser av gassbeholdere til MAN for 2 år siden. Selskapet skriver at fornyelser av leveringsavtalen viser Raufoss' evne til å levere konkurransedyktige produkter i store kvanta og til rett tid.

- Raufoss har jobbet hardt for å forbedre sin posisjon som en leverandør til det europeiske markedet, i en periode som tidvis har vært stille. Kombinasjonen av vesentlig økt markedsandel, samt et voksende marked, forventer vi vil gi økt lønnsomhet i dette forretningsområdet, sier Erik Espeset, konsernsjef i Hexagon Composites.

Hexagon-konsernet har i dag vokst seg til å bli den største leverandøren på verdensbasis av kompositt gassbeholdere og systemer for naturgass, biogass og hydrogen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.