NA24.no

Heyerdahl raser mot StatoilHydro

Sist oppdatert:
Styret og ledelsen er inkompetente, mener Heyerdahl.

Dagens Næringsliv melder mandag at Jens P. Heyerdahl langet ut mot StatoilHydro på et foredrag fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Foredraget dreide seg om risikohåndtering og gikk gjennom en rekke risikoforhold for store selskaper, blant andre dårlige styrer og dårlige ledere. StatoilHydro ble ifølge Dagens Næringsliv stadig trukket frem som et eksempel til ikke å etterfølge.

- En av de viktigste oppgavene til en bedrift er å fungere som en treningsarena for utvikling av gode ledere. Og om man ikke kan rekruttere sine egen konsernsjef internt, noe Statoil ennå ikke har klart, har man ikke bestått eksamen, sa Heyerdahl som også mente at Olav Fjell ikke var kvalifisert til å være toppleder i selskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Han langet også ut, med dårlig skjult adresse, mot kvinnelige styremedlemmer i StatoilHydro.

- Det er kjempeviktig med flere kvinner i styrende organer, men rekrutteringsprosessen bør ikke fortsette å være like dårlig som for menn. Man tar sånne sølvskjebekledde overklassejenter fra Bergen og Oslo i stedet for jenter med linje- og ledererfaring som har vært nede i skitten, sa Heyerdahl. Elisabeth Grieg, som er styremedlem i StatoilHydro fnyser av kritikken i Dagens Næringsliv.

- Den faller helt på sin egen urimelighet, sier hun til avisen.

Heyerdahl har vært i søkelyset etter at Dagens Næringsliv har gjennomgått hans engasjement og handler i Berner Gruppen, som eier Dagbladet. Dette ville Heyerdahl ikke snakke om.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere