*Nettavisen* Økonomi.

Heyerdal blir skogens konge

Jens P. Heyerdahl får trolig kjøpe jakteiendommen han har hatt lyst på lenge i Kragerø.

21.04.06 13:56

I går sa hovedutvalget for plan, miljø og tekniske tjenester i Risør ja til at skogseiendommen Leivann kan fradeles fra Søndeled gård. Dermed er den tidligere Orkla-sjefen Jens P. Heyerdahl d.y. og Heyerdahl d.a.y. ett skritt nærmere drømmen om en lekker skogseiendom langs kyststripen av Telemark, skriver Telemarksavisa.

En kommune igjen
Den over 2000 dekar store eiendommen ligger ved Leivann i Kragerø. Far og sønn Jens P. Heyerdahl har lenge hatt lyst på eiendommen, som de vil bruke til jakt og fiske.

Men først må jaktperlen skilles ut av Søndeled gård. Det har Risør-politikerne sagt ja til. Nå gjenstår det bare et tilsvarende ja fra Kragerø.

Kommunegrensen går midt på den store eiendommen, så selv om Heyerdahlene vil kjøpe i Kragerø, måtte kommunepolitikerne i Risør først si ja til å dele opp eiendommene. Det gjorde de enstemmig og uten debatt.

Så må kollegaene i nabokommunen Kragerø si ja til konsesjonen om kjøp.

- Den skal behandles av hovedutvalg for samfunn, bekrefter jordbrukssjef Bjørn Ørvik i Kragerø til TA.

Stor eiendom
Skogseiendommen ligger ved Leivann i Kragerø kommune. Den er 2105 dekar, fordelt på 156 dekar jordbruksareal, 1460 dekar produktiv skog og 630 dekar annet areal.

Den eventuelle konsesjonen kan bare gis etter en delingsbehandling, og det har bare skjedde én gang i Telemark fylkes historie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.