NA24.no

Hilser rederne velkommen

Foto: André Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
Se hva som preget åpningen av verdens største maritime messe i Oslo.

Årets maritime stormesse, Nor-Shipping, er i gang. Alt fra høyprofilerte redere og kuriøse innslag var med på å prege messeåpningen.

- Her er det skipsverft og bedrifter som driver med alt som går inn i å bygge et skip. Det er hele spekteret, sier prosjektdirektør Tollef Schiander i Nor-Shipping til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Han var med å å dra igang den store shippingmessen på Norges Varemesse på Lillestrøm. Det varsles om storinnrykk i Oslo og Lillestrøm fra en rekke av de mest kjente rederne i verden. Dette er en messe også høyprofilerte John Fredriksen pleier å delta på. I år deltar trolig ikke Fredriksen. Heller ikke den mye omtalte gresk-amerikanske rederen Peter G. kommer til byen, hevder kilder overfor NA24.

Hvis noen av disse møter opp på Nor-Shipping, vil de trolig delta på den på den tradisjonelle festen til shippingavisen Tradewinds.

Stort oppbud
Med hele 828 bedrifter som kjemper om oppmerksomheten til rundt 20.000 forventede delegater, må aktørene kjempe om oppmerksomheten.

- Nor-Shipping er det største maritime arrangementet i verden, sier Schiander til NA24.

Totalt brukes hele seks messehaller for å dekke etterspørselen til årets messe.

- Likevel er det 30-40 firmaer vi ikke har plass til, sier Schiander til NA24. Dette sier litt om populariteten til messen, og gir samtidig varsel om at Norge fortsatt har en sterk posisjon innenfor internasjonal shipping.

Årets Nor-Shipping er den 21. i rekkefølgen. Det har aldri vært så mange delegater på messen som i år. Dermed kan det dryppe ganske mye på hotell- og restaurantbransjen i Oslo-regionen denne uken. Rederne er nemlig ikke kjent for moderasjon i godt lag.

Mest oppmerksomhet
Shippingnæringen er heller ikke kjent for å bry seg mye om likestilling og kvinnekamp. Verftet Orskov Yard i Danmark er et godt eksempel på dette. Selskapet fikk stor oppmerksomhet da de stilte med to kroppsmalte damer som spankulerte gjennom messehallen.

Verftet holder hus i Fredrikshavn og selskapet tar skipsreparasjoner fra 215-34 meter.

En annen aktør som markedsførte seg på en ekstraordinær måte var Wilhelmsen Maritime Services som hadde et oppblåsbart luftskip svevende rundt i lokalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere