NA24.no

Hilton herjet Wall Street

Sist oppdatert:
På en relativt kjedelig dag satte Hilton hotellaksjene i fyr og flamme.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Vi ser at tiårige statsobligasjoner selges ganske bra og det reflekteres i aksjemarkedet, sier tradingtopp Kevin Kruszenski, ifølge Marketwatch.

NA24 - din næringslivsavis

En månedlig rapport viser at 55.726 ble avskjediget i juni. Denne oversikten over antallet jobbkutt er ikke justert for sesongmessige variasjoner, men indikerer trender i arbeidsmarkedet.

Samtidig viser statistikk at antallet ansatte i privat sektor økte med 150.000 i juni. Det er den raskeste på mer enn syv måneder.

Rapporten antyder om at 175.000 nye stillinger ble skapt i USA utenfor jordbruket. Den offisielle sysselsettingsrapporten slippet fredag. Økonomene venter ifølge Bloomberg News at sysselsettingen utenom jordbruket vil øke med 125.000.

Hotellaksjene til Hilton ble hele 26 prosent mer verdt etter at Blackstone Group meldte at de vil kjøpe kjeden for 47,50 dollar som er en saftig premie på 40 prosent fra aksjens sluttkurs mandag.

Den nyheten har ført til spekulasjoner om at andre hotellkjeder også er mulige oppkjøpskandidater. Marriott International Inc. klatret med syv prosent mens Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. steg med nesten åtte prosent.

Dollaren har styrket seg betydelig mot euroen etter at den europeiske sentralbanken, ECB, valgte å holde renten uendret. Renten i euro-landene er på 4 prosent og stillstanden var ventet av økonomene, men markedet var spent på hvordan sentralbanksjef Jean Claude Trichet begrunnet avgjørelsen. Dollaren svekket seg markant i forkant av renteavgjørelsen.

Samtidig styrker den amerikanske valutaen seg mot det britiske pundet. Bank of England hevet renten til 5,75 prosent.

Renten på tiårige statsobligasjoner er på 5,14 prosent torsdag kveld.

Torsdag har oljeprisen svingt voldsomt. Først kom det lagertall i USA som viste uventede store økninger som presset prisen. Men så ble det meldt at en 3 år gammel datter av en britisk utvandrer ble kidnappet på vei til skolen. I går ble fem leverandører tatt fra en rigg som opereres av Royal Dutch Shell Plc. Det har vært store problemer med kidnappingssaker på oljearbeidere de siste årene.

- Markedet har dreid seg om de aller siste nyhetene det siste året. Det ser ikke ut til at det betyr noe at vi har 350 millioner fat med olje på lager. Markedet beveger seg på antagelser om at leveransene er små, sier en aktør hos IAF Advisors i Houston, ifølge Bloomberg.

De amerikanske oljelagrene steg langt mer enn ventet. Råoljelagrene steg med 3,1 millioner fat til 354 millioner fat.

Samme tendens var det for destillatlagrene og bensinlagrene som vokste seg langt større sist uke. Destillatlagrene økte med 1,2 millioner fat til 121,6 millioner kroner, mens bensinlagrene økte med 1,8 millioner fat til 204,4 millioner kroner.

Raffineriene økte også sin utnyttelsesgrad til 90 prosent fra en kapasitet på 89,4 prosent uken i forveien.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i august, 71,80 dollar. Dette er en oppgang på 0,6 prosent. Prisene ble notert så høyt som 72,35 dollar som er det høyeste nivået siden 25. august. Prisene er nå 4,5 prosent lavere enn for ett år siden.

Dagens nøkkeltall:
Dow - 0,08% til 13.566,24

Nasdaq + 0,44% til 2.656,65

S&P 500 + 0,04% til 1.525,44

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere