NA24.no

Hilton-kjeden solgt

Sist oppdatert:
Millionene triller inn til Paris Hiltons familie.

Investeringsselskapet Blackstone kjøpte tirsdag Hilton Hotels Corporation for 26 milliarder dollar, eller omlag 151 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet vil betale 47,50 dollar per aksje, tilsvarende en premie på 31,7 prosent over sluttkurs mandag på 36,05 dollar. Dermed blir selskapet den største hotellgruppen i verden målt i antall eiendommer i det som blir kalt den største handel i hotellsektoren noensinne, ifølge Financial Times.

Paris Hilton ankommer rettsbygningen i Los Angeles fredag ettermiddag.

Hotell-dynasti
Barron Hilton, sønn av hotellkjedens grunnlegger Conrad Hilton får 990 millioner dollar for sine 20.8 millioner aksjer, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Hotellkjeden begynte med en eiendom i 1919 i Cisco, Texas, og det første hotellet så dagens lys i 1925. Med tiden har kjeden vokst til et hotelldynasti og gjort familien Hilton til en av de rikeste i USA. Magasinet Forbes har estimert Barron Hiltons formue til i underkant av 8 milliarder kroner. Hilton-navnet er også viden kjent på grunn av Barron Hiltons barnebarn Paris, som i for noen uker siden slapp ut av fengsel etter en promillekjøringsdom. Hun er også kjent for enkelte andre promiskuøse episoder.

2.800 hoteller
Kjøpet av Hilton-kjeden gir Blackstone, med 2,800 hoteller og hotellkjeder som Hilton, Doubletree, Embassy Suites, Hampton Inn, Homewood Suites og Waldorf-Astoria Collection, i underkant av 500.000 hotellrom.

Dette er rundt 60.000 rom mindre enn Intercontinental Hotels Group,som er global markedsleder etter antall hotellrom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere