NA24.no

Historisk Arsenal-overskudd

POPULÆRT: Arsenals Emirates Stadium er fylt til randen av fotballsupportere.
POPULÆRT: Arsenals Emirates Stadium er fylt til randen av fotballsupportere. Foto: ADRIAN DENNIS (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Tjener rått på Highbury.

Arsenal har økt overskuddet sitt og leverer et rekordoverskudd. 352 millioner kroner i pluss etter skatt er fasiten på regnskapet som ble avsluttet 31. mai. Dette er en økning på hele 37 prosent fra 2008.

Selskapet som eier Arsenal, og som blant annet investerer i eiendom, økte sin omsetning fra 2,23 milliarder til 3,13 milliarder kroner.

Arsenals tjener også på at Emirates Stadium blir betalt ned med en fast rentesats.

Kun to spillerkjøp
Driftsoverskuddet, før nedskrivinger og spillerhandel er lagt til grunn, gikk fra 596 til 627 millioner. Arsenal har bare kjøpt to spillere i denne perioden, nemlig Andrej Arsjavin og Thomas Vermaelen. Wenger brukte langt mindre penger enn han hadde til rådighet, men har forklart dette med at han ikke så behov for å kjøpe flere spillere.

Arsenal solgte spillere for 232 millioner kroner, noe som er en nedgang fra 2008, da de solgte for 265 millioner. Det er salgene av Alexander Hleb og Justin Hoyte, i kombinasjon med at de fortsatt får penger for David Bentley og Lassana Diarra, som for tiden er i henholdsvis Tottenham og Real Madrid.

Som følge av salg og få nysigneringer har spillerlønningene «bare» økt fra 1,01 milliard til 1,04 milliarder kroner.

Solgt 445 leiligheter
Den gamle hjemmebanen Highbury, som er blitt renovert til 655 leiligheter, ga 880 millioner kroner til tross for finanskrisen. 445 av leilighetene er nå solgt. Det legges også til at flere leiligheter er blitt solgt etter 31. mai.

- Gruppens profitt har økt alle de tre årene vi har vært på Emirates Stadium. Dette er strålende nyheter selv om det å få profitt ikke er hovedmålet for direktørene her. Først og fremst er vi tilhengere av denne flotte fotballklubben, og dessuten er hovedmålet at Arsenal har suksess på banen, sier Arsenals styreformann Peter Hill-Wood i rapporten, ifølge The Guardian.

Kilder: The Guardian, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere