NA24.no

Historisk fall i produksjonen

Industriproduksjonen i eurosonen har hatt sitt største fall siden datainnsamlingen startet.

EUs statistikkontor Eurostat har onsdag publisert tall for industriproduksjonen i eurosonen, og den viser det største årlige fallet siden statistikken ble etablert i 1990.

NA24 - din næringslivsavis

Fra mars 2008 til mars 2009 har industriproduksjonen i eurosonen falt med heftige 20,2 prosent, viser tallene. Tallene omfatter de 16 EU-landene som har tilsluttet seg den felles eurovalutaen.

Fallet fra februar til mars var på 2 prosent.

Tallene er også svakere enn hva makroøkonomene hadde sett for seg, og kommer på toppen av en rekke svake makrotall den siste tiden fra eurolandene. Ifølge estimater innhentet av Dow Jones Newswires var det ventet et månedsfall på 1,2 prosent og fallet på årsbasis skulle havne på 18,2 prosent.

I tillegg til de rekordsvake tallene for mars, så ble tallene for februar også nedjustert til å vise et fall fra januar på 2,5 prosent, mot opprinnelig rapportert til 2,3 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere