NA24.no

Historisk høy oljepris

Sist oppdatert:
Oljeprisen er nå over 110 dollar.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

På råvarebørsen i New York steg oljeprisen til nye høyder torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Referanseoljen WTI med levering i april steg 0,41 dollar, eller or 0,4 prosent, til 110,33 dollar fatet, ifølge Bloomberg News. I løpet av handelen var prisen oppe i 110,96 dollar fatet. Nordsjøoljen med april-kontrakt var på sitt høyeste oppe i 107,83 dollar fatet.

Også gullprisen setter nye rekorder. På metallbørsen I New York ble gull handlet til 1.000 dollar per unse for første gang noensinne i ettermiddag.

Toppnoteringene skjer på grunn av lav dollar og usikkerheten knyttet til veksten i den amerikanske økonomien. Investorer er på jakt etter en trygg havn på grunn av faren for at den amerikanske økonomien er på vei inn i en resesjon. Dermed dumpes dollar og dollarnominerte eiendeler.

Dollaren har falt mot ny bunn målt opp mot euroen, og er på det laveste målt mot den japanske yen.

Onsdag kom det nye lagertall fra USA som var overraskende sterke. Det førte umiddelbart til et fall i oljeprisen, men kun timer senere var oljeprisen på full fart opp igjen - og endte i dag på ny rekord.

- Med mindre og ikke før dollarpolitikken endres, vil energiprisene fortsette å svi, sier John Kilduff i MF Global Ltd. i New York til Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere