NA24.no


- Boligsalget i 3. kvartal er det beste vi har hatt på lang tid, sier direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.
- Boligsalget i 3. kvartal er det beste vi har hatt på lang tid, sier direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Historisk høyt salg av nye boliger

Sist oppdatert:
- Boligsalget er det beste vi har hatt på lang tid.

Salget av nye boliger var rekordhøyt i tredje kvartal, viser nye tall fra Boligprodusentenes Forening tirsdag.

- Boligsalget i 3. kvartal er det beste vi har hatt på lang tid. Salget dette kvartalet er det nest beste vi har målt siden målingen startet i 1999, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Les også:
Nedgang i boligprisene
Nå er det verre å få boliglån

Så langt i år er boligsalget 23 prosent høyere enn i fjor, og det er salget av leiligheter som øker mest med 51 prosent fra i fjor.

For eneboliger og småhus er salgsøkningen på henholdsvis 3 og 4 prosent sammenlignet med året før.

I tillegg er igangsettingen av boliger 21 prosent høyere enn i fjor.

- Den største veksten både i salg og igangsetting finner vi i Oslo og Akershus. I Akershus ligger nå årstakten på igangsettingen faktisk over årsbehovet, og dette kan avhjelpe presset i Oslomarkedet, sier Jæger, som viser til at igangsettingen i Akershus har mer enn doblet seg fra i fjor, mens Oslo har en vekst på mer enn 50 prosent.

Ser mørke skyer
I oljefylket Rogaland er det imidlertid tilbakegang. Solgte boliger går ned mot fjoråret med 14 prosent, mens igangsettingen går ned med 20 prosent.

- Etter en periode med høy aktivitet, registrerer vi nå noen mørke skyer på bolighimmelen, sier Jæger.

- Vi registrerer at bankene har begynt å stramme inn på kapitaltilgangen, spesielt i Rogaland. Samtidig er vi bekymret for tomtetilgangen i Oslo, sier han.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere