*Nettavisen* Økonomi.

Historisk lederskifte

Foto: Bård Gudim (KS)

Høyrekvinne nyvalgt leder for KS

Landstinget til KS valgte tirsdag Gunn Marit Helgesen ny leder for kommunenenes hovedorganisasjon, KS. Hun blir dermed organisasjonens første kvinnelige leder.

– Det er en stor ære, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Det gir et sterkere tillitsvotum dersom et enstemmig landsting står bak lederen, og den ledertrioen som skal lede Kommune-Norge videre, sier Helgesen til NRK.

Hennes viktigste kampsak kommer til å bli å styrke det lokale folkestyret

– Det jeg har snakket mye om på dette landstinget er det lokale folkestyret, og en overdreven statlig detaljstyring som ikke kan fortsette. Det skaper ikke de beste tjenestene til innbyggerne og det utvikler ikke lokaldemokratiet slik vi ønsker oss det. Det å sikre et reelt lokalt folkestyre, og at man har frihet til å tilpasse løsningene til den situasjonen man er midt oppe i, er den desidert viktigste saken, sier Helgesen.

Hele ledelsen ble valgt enstemmig, ifølge en pressemelding fra KS. Styrkeforholdet i hovedstyret blir som tidligere sju medlemmer fra hver politiske blokk.

Mette Gundersen (Ap) fra Vest-Agder blir organisasjonens 1. nestleder og Bjørn Arild Gram (Sp) fra Nord-Trøndelag blir 2. nestleder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.