*Nettavisen* Økonomi.

Historisk nyhetsavtale for BBC

BBC-logo Foto: Scanpix

BBC vil dele sine videoer med flere britiske aviser.

Den britiske kjempen BBC vil dele innhold, ekspertise og teknologi med fire britiske nyhetsgrupperinger i det som betegnes som en historisk avtale. Det melder den britiske avisen MediaGuardian.co.uk tirsdag.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

Foruten Guardian er det Daily Mail & General Trust, samt Telegraph Media Group og Independent News & Media som er de fire avisgrupperingene som inngår i samarbeidet. Via sine nettaviser kan de benytte begrensede deler av BBCs videoer innen fire stoffområder: Britisk politikk, næringsliv, helse og vitenskap samt teknologi.

Avisene får tilgang til dette stoffet gratis, men også andre britiske nettaviser skal kunne få tilgang til tilbudet etter hvert. MediaGuardian.co.uk melder at BBC ikke har noen intensjoner om å øke tilbudet til å gjelde sports- og underholdningsnyheter.

Det skal heller ikke være noen form for reklame knyttet til innholdet som BBC nå gjør tilgjengelig. Men for brukere utenfor Storbritannia vil det ikke være mulig å se innholdet.

I likhet med sin norske lillebror, NRK, har BBC fått kritikk for å kryssubsidiere nettsatsningen. Samarbeidet med avisene er således et skifte, skriver MediaGuardian.co.uk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.