NA24.no

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)

Historisk rentekutt til hundretusener

Sist oppdatert:
Nesten 400.000 nordmenn får tilbud om den laveste renta i historien.

Fra 1. november vil den flytende studielånsrenta være på 2,477 prosent, som er den laveste flytende renta i Lånekassens 65 år lange historie.

Den flytende renta har holdt seg stabilt lav på 2,575 prosent siden mai, men fra 1. november synker den altså ytterligere.

– For første gang i historien er den flytende renta i Lånekassen under 2,5 prosent, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Også rekordlave fastrenter
Både fast og flytende studielånsrente blir fastsatt seks ganger i året. De som ikke aktivt søker om fastrente, vil automatisk ha flytende rente.

Lånekassekunder kunne i perioden 1.–12. august binde renta på 2,280 prosent for tre år, 2,379 prosent for fem år og 2,771 prosent for ti år. Neste mulighet til å søke om fastrente er 1.–12. oktober. Nye fastrentesatser som gjelder for november og desember, blir offentliggjort 1. oktober.

2/3 av kundene har flytende rente
374 300 av Lånekassens kunder har flytende rente, mens 183 200 har fastrente.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere