NA24.no

DETRONISERER SAS: Bjørn Kjos og Norwegian tar om kort stund over tronen som største aktør på Oslo Lyfthavn Gardermoen.
DETRONISERER SAS: Bjørn Kjos og Norwegian tar om kort stund over tronen som største aktør på Oslo Lyfthavn Gardermoen. (Harald Fjelddalen, Nettavisen)

Historisk tronskifte: Kjos blir kongen av OSL

Sist oppdatert:
Norwegian er snart største flyselskap på Oslo Lufthavn.

For første gang siden SAS ble startet etter krigen er selskapet i ferd med å bli detronisert på hovedflyplassen i Norge. Det skriver Aftenposten tirsdag.

Åpning av flere passasjertunge langruter og større satsing i Norge og Europa gjør at Norwegian i løpet av inneværende år mest sannsynlig overtar posisjonen som markedsleder på Gardermoen.

Avstanden mellom de to rivalene har minsket dramatisk på bare ett år.

I fjor på denne tiden hadde SAS tett oppunder 1 million flere reisende på OSL enn Norwegian. I år er avstanden krympet til 300.000.

Mens SAS økte antall reisende med 2 prosent i fjor, vokste Norwegian med 10 prosent. Norwegian var størst i to av årets måneder, og jevnstor i flere andre måneder.

Aftenposten har også sett årets interne januartall, de viser at SAS hadde 1.171 flere reisende enn i januar i fjor, mens Norwegian hadde 96.438 flere.

SAS gikk i null mens Norwegian økte med 17 prosent. i år Med den farten går det ikke lang tid før Norwegian suser forbi SAS, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere