NA24.no

Hit flytter Union

(TV 2)
Sist oppdatert:
Norske Skog flytter papirmaskin fra nedlagte Union til Brasil. Det vil koste 1,3 milliarder kroner.

Les NA24 på mobil

Papirmaskinen fra Union skal til Norske Skog Pisa i Brasil. Denne beslutningen gjøres for å øke Norske Skogs kapasitet for produksjon av avispapir i Brasil fra 185.000 tonn til 385.000 tonn.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi ser en fortsatt spennende markedsutvikling for avispapir i Sør-Amerika. Investeringen viser god lønnsomhet, og gjennom dette vil Norske Skog befeste sin posisjon som den ledende aktøren i regionen, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Satsingen på å øke produksjonskapasiteten i Brasil har en kostnadsramme på 210 millioner dollar, tilsvarende 1,3 milliarder kroner. Prosjektet vil bli finansiert ved kontantstrøm fra løpende drift.

Investeringen vil ligge innenfor de normale investeringsrammer for selskapet på 1,5 -2 milliarder kroner årlig. Råstofftilgangen er sikret gjennom langsiktige leveranseavtaler som gir en gunstig pris på trefiber.

- Sør-Amerika har en god vekst i forbruket av avispapir, og må i dag importere avispapir fra andre deler av verden for å dekke etterspørselen. Brasils forbruk av avispapir har vokst med 5 prosent årlig siden 2003 og vil i år bli noe over 500.000 tonn. Av dette blir totredjedeler importert, heter det i en børsmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere