NA24.no

Hjalp Oslo med salg - kjøpte selv tilbake

Sist oppdatert:
Først hjalp han kommunen med å selge. To måneder senere var han selv medeier.

Espen Pay, som i fjor representerte Oslo kommune i salget av Sørenga-utstikkeren, dukket to måneder senere opp på eiersiden i selskapet som vant budkampen om tomten. Nå reagerer konkurrentene fra budkampen, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

Pay var i årene 2004-2007 administrerende direktør i det kommunale eiendomsselskapet Hav Eiendom. Han ledet i fjor prosessen med å selge Sørenga-utstikkeren for Oslo kommune.

Sørenga-utstikkeren ligger like ved den nye Operaen i Oslo, og kan gi plass til 80.000 kvadratmeter bolig. Da den i fjor skulle selges til utviklere, var det svært stor interesse.

Selskapet Sørenga Utvikling, som blant andre investoren og milliardæren Arne Blystad står bak, vant til slutt budrunden med 940 millioner kroner som pris.

To uker før dette ble kjent, trakk Pay seg som administrerende direktør i Hav Eiendom. To måneder senere ble det inngått en avtale mellom Blystad-systemet og Pay, som innebar at Pay fikk kjøpe ti prosent av Sørenga-prosjektet. Dermed hadde mannen som ledet salgsprosjektet for Oslo kommune, blitt en av kjøperne.

Stein Haugbro i Scandinavian Property Development (SPDE), et av selskapene som var med i budrunden, reagerer kraftig.

- Jeg er sjokkert! Dette skal jo ikke være mulig. Det mildeste man kan si er at dette er uryddig, sier Haugbro til DN.

- Å være en del av mange deltagere i en salgsprosess kan ikke være med å avskjære muligheten for å kjøpe seg inn i prosjektet siden. Det var heller ikke noen begrensning i mitt selskaps avtale med Hav Eiendom om senere økonomisk engasjement i Bjørvika, sier Pay til avisen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere