Gå til sidens hovedinnhold

Hjellegjerde forbreder seg på tøffe tider

Møbelkonsernet sliter allerede med svak underliggende inntjening og tøffere skal det bli.

Det er konklusjonene i møbelkonsernet Hjellegjerdes rapport for tredje kvartal. Justert for en salgsgevinst i Litauen viste driften i Hjellegjerde nok et kvartal med underskudd, og utsiktene i lys av den pågående finanskrisen er ikke de beste.

NA24 - din næringslivsavis

- Hjellegjerde har fremdeles ikke merket vesentlig effekt av denne potensielle nedgangen i markedet, og dette kan skyldes selskapets sterke posisjon i møbelmarkedet og et innarbeidet merkenavn. Det er imidlertid ikke realistisk å tro at selskapet vil forbli uberørt av generelle markedsvilkår, og tiltak vil bli iverksatt på kostnadssiden for å møte et vanskeligere marked, skriver styret om situasjonen.

De peker samtidig på et ytterligere svekket konjunkturbilde både internasjonalt og nasjonalt, som økt usikkerheten i utsiktene for møbelbransjen.

Svakt underliggende
Driftsinntektene fra møbelsalget endte i tredje kvartal på 67 millioner kroner, ned fra 78 millioner kroner i samme periode i fjor. Justert for gevinsten på 15,1 millioner kroner fra salg av en eiendom i Litauen, så endte driftsresultatet på minus 6 millioner kroner u tredje kvartal, mot minus 7 millioner i samme periode i 2007.

Finanskostnadene har økt i perioden blant annet på grunn av 10 millioner i urealisert valutasikringstap. Sammen med gevinsten ga dette et resultat før skatt på minus 10,1 millioner kroner i tredje kvartal, mot minus 14 millioner i samme periode i fjor.

Kutter staben
Hjellegjerde har gjennom det siste året gjennomført flere tiltak for redusere kostnadene. Sammenlignet med utgangen av tredje kvartal i fjor er antallet årsverk redusert fra 531 til 482.

Det er også endringer i ledelsen og styret. Finansdirektør Øystein Omvik vil fratre av personlige grunner i løpet av første kvartal, mens styremedlem Kristine Landmark har besluttet å trekke seg fra styret.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken