NA24.no

Hjellegjerde reddet av valuta

Foto: Berit Roald (Scanpix) (Scanpix)
Sist oppdatert:
Urealiserte gevinster sikret kraftig forbedring, men selskapet brenner fortsatt penger.

Møbelselskapet Hjellegjerde svekket inntektene kraftig, tross prisøkninger, i første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Regnskapet viser at driftsinntektene endte på 77 millioner kroner, mot 87,7 millioner samme periode året før. Samtidig har selskapets kuttplaner begynt å gi effekt, slik at driftsresultatet ble kraftig bedret. I de tre første månedene i år ble det et underskudd på driften på en knapp million, mens det i fjor ble 9,3 millioner i minus.

- Effekten av omfattende kostnadsbesparelser er nå synlig, og det forventes at effekten av disse vil øke ytterligere i de neste to kvartalene. Det ble gjennomført prisøkninger i alle marked i løpet av kvartalet, og disse har hatt en viss effekt mot slutten av perioden. Full effekt av prisøkning forventes i 2. kvartal, skriver selskapet i meldingen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Resultatet før skatt er kraftig preget av valutagevinster, hvor 20 millioner er urealiserte. Dermed ender resultatet før skatt på 19,4 millioner kroner, mens det i fjor ble et underskudd før skatt på 15,5 millioner.

Leverandørgjeld og netto rentebærende gjeld i selskapet er redusert med 20,1 millioner kroner i løpet av kvartalet, samtidig som beholdning kontanter og kontantekvivalenter har økt med 6,1 millioner kroner til 25,3 millioner kroner. Selskapet ble tilført 30 million kroner gjennom en emisjon i løpet av kvartalet.

Samtidig er selskapet i brudd med lånevilkårene sine, og er i forhandlinger om nye, midlertidige vilkår. Dette er svært viktige forhandlinger for selskapet.

- Selskapets likviditetsmessige situasjon er avhengig av tilgang til lån og kreditter, og det er dermed en forutsetning at selskapet får fremforhandlet nye lånevilkår med sin bankforbindelse i den perioden der selskapet er i brudd med vilkår i sine låneavtaler, skriver selskapet i rapporten.

Det er forventet en avklaring rundt dette i andre kvartal.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere