NA24.no


- IKKE GI: Pastoren i filadelfiamenigheten i Stockholm, Niklas Piensoho, oppfordrer folk til å ikke lenger legge penger i koppen til tiggere. Arkivfoto
- IKKE GI: Pastoren i filadelfiamenigheten i Stockholm, Niklas Piensoho, oppfordrer folk til å ikke lenger legge penger i koppen til tiggere. Arkivfoto

Hjelpeorganisasjoner: - Slutt å gi penger til tiggere

Sist oppdatert:
- Vi må ta problemet ved roten.

Pastor i filadelfiamenigheten i Stockholm, Niklas Piensoho, oppfordrer folk til å ikke lenger legge penger i koppen til tiggere, skriver Svenska Dagbladet.

Han mener det fører til at tiggeriet oppfattes som en jobb, men at det ikke forandrer tiggernes situasjon på sikt.

Å gi klær, helsehjelp og tak over hodet, er derimot ok.

Les også: Hvem av tiggerne får mest penger, norske Line eller rumenske Maria?

Leder for den rumenske organisasjonen Life and Light, Florin Ianovici, er enig i at det å gi penger ikke bidrar til å hjelpe i det lage løp.

- Man klarer ikke å unngå å føle medlidenhet. Det føles kanskje bedre å gi penger, men bedre enn medlidenhet er organisert medlidenhet. Vi må ta problemet ved roten. Bruk heller tid på å velge ut en organisasjon som du synes gjør en bra jobb og gi penger dit i stedet, sier han.

Les også: Tiggeren ba NHL-spiller om penger - fikk forbløffende respons

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere