NA24.no

(SCANPIX)

Hjelper ikke bare å ansette ny sjef

Problemene til SAS blir ikke fikset av utlufting på toppen.

Etter et betent år med underskudd, store utgiftsposter og en aksjekurs i fritt fall, håper SAS at trenden skal snu med ansettelsen av Rickard Gustafson. Men ifølge svenske analytikere kan ikke SAS forvente at vinden skal snu bare ved å ansette en ny direktør, skriver business.dk.

Les også: Ny svenske tar over SAS

- Mens SAS er kommet ned på et forholdsvis fornuftig utgiftsnivå, så har de hverken posisjonert seg, eller funnet ut , hvilken rolle SAS egentlig har i det globale markedet. Gustafson skal bevise at SAS er med i gamet og fyller et segment av markedet, sier Anders Lindman, Aeropol AB.

Lindman støttes av porteføljeforvalter i Nordea, Tommi Saukkoriipi, som mener SAS har endel grunnleggende utfordringer.

- SAS befinner seg i en vanskelig situasjon med mange fagforeninger, gammel maskinpark og en lite optimal omkostningsstruktur. Det krever mer enn en ny administrerende direktør for å gjøre SAS konkurransedyktige, sier Saukkoriipi.

SAS har kuttet utgiftene sine med 7,8 milliarder kroner de siste årene med lanseringen av spareplanen Core SAS. Planen innbærer at 4.600 årsverk og 21 fly blir fjernet.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere