NA24.no

Hjerteskjærende smell

Sist oppdatert:
Sjefen for de hjerte- og lungesyke fikk sparken. Nå viser regnskapet tresifret milliontap.

- Likviditeten i LHL er svært anstrengt, skriver styret i årsberetningen.

NA24 - din næringslivsavis

Mindre i banken, mer gjeld
Og fortsetter:

- Forbundsstyret har i 2008 fattet vedtak om kapitalfrigjøring ved eiendomssalg for å nedbetale gjeld og bedre likviditeten.

Konsernets omsetning falt med litt over hundre millioner i fjor, og et 2006-overskudd på 117,4 millioner ble til 164,8 millioner i underskudd.

- Årets regnskap er preget av store nedskrivninger på eiendelssiden, heter det i beretningen.

Egenkapitalen sank fra 450,6 millioner til 287,2 millioner. Samtidig vokste gjeldsbyrden fra 785,1 millioner til 930,5 millioner.

I januar i år ble driften av LHL-selskapene Helse og Kultur og LHL Helse innstilt. Elisabethsenteret i Tromsø legges også ned.

Sparket fikk 2,2 mill. i pensjon
Fjorårets interngranskning i regi av revisjonsselskapet PricewaterhouseCoopers og advokatfirmaet Haavind Vislie kom totalt på vel ni millioner. Det inkluderer 2,2 millioner i pensjon til den tidligere generalsekretæren.

- Avgått generalsekretær i LHL hadde avtale om etterlønn, men denne er ikke gjort gjeldende i sluttavtalen.

PricewaterhouseCoopers tjente vel 7,1 millioner på å granskning, revisjon og rådgivning av LHL i fjor. Og slakter oppdragsgiverens økonomiske styring.

Revisor påpeker lovbrudd
- Konsernet og foreningens formuesforvaltning og interne kontroll har gjennom året vært mangelfull på en rekke vesentlige områder. I konsernet foreligger det brudd på bestemmelser i merverdiavgiftsloven, aksjeloven, bokføringsloven og skatteloven, fastslår revisor Svein-A. Martinsen.

Og bemerker at styret og generalsekretæren ikke hadde avgitt fullstendig regnskap og årsberetning innen lovens frist.

LHLs mangeårig generalsekretær Finn Grønseth fikk sparken i februar etter «transaksjoner og handlinger som synes å være uvedkommende for de virksomheter han var satt til å lede». Omfanget var i størrelsesorden to millioner.

I årsberetningen heter det at verken Økokrim eller Oslo politidistrikt har ønsket å prioritere saken.

Les også: Sparket etter pengerot

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere