*Nettavisen* Økonomi.

Hodejegere tynget av gjeld

ISCO Group har 17,50 kroner i gjeld per en krone egenkapital.

- Den høye gjelden i selskapet skyldes et prosjekt som jeg ikke vil kommentere ytterligere, sier administrerende direktør Jens Petter Heyerdahl i ISCO Group til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Hodejegerselskapet ISCO Group har 15,6 millioner i gjeld, og leverer et resultat før skatt på 640.000 kroner i fjor. Men lønn og bonus er doblet siden fra 8 millioner i 2005 til hele 15,8 millioner kroner i fjor.

Gjeldstynget
Med 15,6 millioner i gjeld og egenkapital på 883.000 kroner som betyr 17,50 kroner i gjeld per en krone egenkapital.

- Jeg er ikke bekymret for gjelden i selskapet og den vil være borte innen 12 måneder, sier Heyerdahl til NA24.

Han sier det nye prosjektet vil være realisert innen samme periode og at gjelden per 31. desember i fjor er til partnere i selskapet.

- Prosjektet knyttet til gjeldsposten avvikles i løpet av 2007, sier han og legger til at gjeldsposten skyldige offentlige avgifter på 3,851 millioner kroner stammer fra skyldig arbeidsgiveravgift, merverdiavgift og skatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Populære hodejegere
Utenriksminister Jonas Gahr Støre brukte hodejegerselskapet ISCO Group da han ansatte ny ekspedisjonssjef i Utenriksdepartementet.

- Det er økt etterspørsel etter våre tjenester. Prosessene for å finne gode folk blir mer krevende i det stramme arbeidsmarked vi opplever i dag, sier Heyerdahl.

Han sier det ble et hyggelig år i fjor og at det fortsetter i år i et stramt arbeidsmarked.

- Det er stabilt, men ingen økning i omsetningen i år, sier han og legger til at selskapets inntekter reflekteres i lønnen til kandidatene det rekrutterer.

- Det gir oss en god inntekt i et slikt marked. Jo bedre lønn, jo bedre pris for oss.

Bonusfest
Driftsinntektene til ISCO Group hadde en oppgang på 34 prosent. I fjor klarte selskapet å fakturere ut 34,1 millioner kroner for sine tjenester, sammenlignet med 25,5 millioner kroner året før.

Driftsresultatet holder seg stabilt lavt på rundt 700.000 kroner både i fjor og året før i selskapet.

- Et selskap som oss vil i liten grad frembringe et godt driftsresultat. Dette skyldes at vår organisasjonen er partnerstyrt og lønnsposten i regnskapet viser et bedre bilde på hvordan det gikk med oss i fjor, sier han.

Lønnen og bonusene doblet seg fra åtte millioner i 2005 til hele 15,8 millioner i fjor.

- Vi hadde en kraftig økning i lønn og bonuser i fjor, sier han.

Resultatet før skatt i fjor endte på 640.000 kroner mot 590.000 kroner i 2005.

Klikk på bildet for å forstørre.

DN-kjendis
Styreformann er Gunnar Kjell Bjørkavåg, i NHST Media Group som er mest kjent for å ha avisen Dagens Næringsliv under sine vinger.

Det er fire eiere i selskapet med en 25 prosent andel hver. Det er Feholmen Invest, som er Heyerdahls eget selskap, Granida Invest, som er Geir Fottland selskap, Saltnes Invest, som er Christian Blaauw selskap, og Dabe Invest som kontrolleres av Dag Holmen-Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.