Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Höegh LNG ga gass på positiv børs

Oslo Børs steg sammen med børsene i Europa mandag.
Oslo Børs steg sammen med børsene i Europa mandag.
Yara og DNB løftet Oslo Børs. Oljemygg til bunns.

Oslo Børs steg sammen med børsene i Europa mandag.

Ved stengetid var hovedindeksen opp 0,53 prosent til poeng, mens oljeserviceindeksen var ned 1,2 prosent.

I Europa var samleindeksen Stoxx Europe 600 opp 0,3 prosent. Oljeprisen steg 1,3 prosent gjennom dagen, til 45,4 dollar per fat.

Blant andre tungvektere falt Telenor 1,5 prosent og Norsk Hydro var ned 0,2 prosent. Yara bidro positivt med en oppgang på 3,6 prosent og DNB steg 2,2 prosent.

Blant de som ser positivt på Yara-aksjen er storbanken Goldman Sachs, som ifølge Dow Jones Newswires har startet dekning med en kjøpsanbefaling.

Stupte 25 prosent
Til bunns på børsen falt det lille oljeselskapet Atlantic Petroleum. Nedgangen på 25 prosent kom etter at selskapet rapporterte et dundrende underskudd på 113 millioner danske kroner, av inntekter på 48 millioner, i tredje kvartal.

Selskapet melder at den nåværende produksjonen ikke dekker feltenes driftskostnader med dagens oljepris. I tillegg advarer Atlantic Petroleum om at hvis pågående diskusjoner, der hensikten er å skaffe finansiering eller en kommersiell løsning for utviklingen Orlando, mislykkes, vil selskapet trolig måtte bli satt under administrasjon.

Ga gass
Gassrederiet Höegh LNG steg 4,4 prosent etter resultatrapporten for tredje kvartal.

For kvartalet steg totale inntekter til 58,2 millioner dollar fra 32,7 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor.

Samtidig økte driftsresultatet til 19,7 fra minus 11,7 millioner dollar, mens resultatet før skatt steg til 2,1 fra negative 17,8 millioner dollar.

På forhånd var det ifølge estimater fra SME Direkt ventet et driftsresultat på 18 millioner dollar og et resultat før skatt på 4 millioner dollar.

Styret i rederiet har besluttet et utbytte på 0,10 dollar per aksje.

Venter på nye stimulanser
Internasjonalt tegner det til å bli en begivenhetsrik uke i markedene.

Torsdag kommer rentebeslutningen fra den europeiske sentralbanken, der det ventes nye pengepolitiske lettelser.

Både rentekutt og forlengelse eller utvidelse av programmet for obligasjonskjøp er verktøy som står til sentralbanksjef Mario Draghis disposisjon.

- Til tross for at inflasjonen nå trolig snur opp i Eurosonen, vil nok ECB på torsdag lansere en pakke med nye stimulanser. Vi tror den vil omfatte utvidet kjøp av obligasjoner og kutt i innskuddsrenten i ECB, skriver sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea i en morgenrapport.

På ukens siste handelsdag møtes medlemmene i OPEC i Wien, omtrent ett år etter oljekartellets beslutning om å heller forsvare markedsandel enn pris, en avgjørelse som har bidratt til et fall på over 40 prosent i oljeprisen.

Fra USA kommer den månedlige offisielle sysselsettingsrapporten fredag. I tillegg er det klart for innkjøpssjefsindekser i morgen, fra både Kina og USA.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!