Høiness beskylder Urdahl-etterforskere for hacking

Mona Høiness møter denne uka familien til Synnøve Alver Urdahl i striden om arven på på cirka 100 millioner i Borgarting lagmannsrett. Saken startet mandag morgen.

Mona Høiness møter denne uka familien til Synnøve Alver Urdahl i striden om arven på på cirka 100 millioner i Borgarting lagmannsrett. Saken startet mandag morgen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Advokatene til slektningene kjempet med nebb og klør for å stanse en rapport der en av deres etterforskere blir beskyldt for å ha prøvd bryte seg inn i Høiness' PC.

17.03.14 18:28

Striden om rapporten førte til at dommerne måtte trekke seg tilbake mandag ettermiddag for å ta stilling til om den skulle kunne framlegges i arvestriden eller ikke. Hvis dommerne tillater rapporten framlagt, betyr det at retten får høre at en privat etterforsker Synnøve Urdahl slektninger engasjerte, skal ha villet ta seg inn i datamaskinen til Mona Høiness. Hensikten var å finne bevis for dokumentfalsk, mest sannsynlig testamentforfalskning.

– Vi vil få avdekket at motparten har vært villig til å begå straffbare handlinger for å vinne denne saken, sa Mona Høiness' prosessfullmektig, advokat Mette Yvonne Larsen, i diskusjonen som oppsto.

Opplysningene skal ha framkommet da den aktuelle etterforskeren og en annen privatetterforsker snakket med privatetterforsker Ola Thune om sine respektive oppdrags.

Overfor NTB hevder slektningenes prosessfullmektig Fred Arne Gade at han ikke vet noe særlig om «samrøret blant medlemmene i detektivklubben», og at det heller ikke det er det han er opptatt av.

– Men i denne rapporten omtales også betroelser som er fremkommet mellom klient og advokat på advokatkontoret. Det er det som mitt anliggende, sier Gade til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag