NA24.no

Hoksrud tilbakeholden rundt menneskeskapte klimaendringer


Landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) er vag i frohold til menneskapte klimaendringer, ifølge Dagsavisen.
Landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) er vag i frohold til menneskapte klimaendringer, ifølge Dagsavisen. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) vil verken svare ja eller nei på spørsmål om hvorvidt han tror på menneskeskapte klimaendringer.

- Dyr og mennesker gir utslipp. Spørsmålet er hva som fører til endringene. Men det er viktig for meg å si at både vi og næringen jobber for å få utslippene ned, sier Hoksrud til Dagsavisen.

På direkte spørsmål om hvorvidt han tror på menneskeskapte klimaendringer, svarer den ferske landbruksministeren.

Les også: MDG slår ring om asylsøkeres rettigheter

- Poenget er at alt vi gjør, er med på å påvirke klimaet. Et vulkanutbrudd og andre naturlige ting har også stor påvirkning. Det viktigste er at vi gjør noe med det når det skjer endringer.

Videre sier Hoksrud at været og klimaet har skiftet til alle tider, og at det for han «er viktigere å se på hva vi kan gjøre her og nå for å legge gode rammebetingelser framover».

Les også: Vedum: - Håper Hoksrud legger bort Listhaugs drøm

- Stortinget har satt noen klare krav, og det er min jobb å følge dem opp. Vi har også et veldig godt samarbeid med organisasjonene. Det er enighet om å se på hvordan man skal redusere utslipp. Det er klart at mennesker er med å påvirke, sier han.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere