Gå til sidens hovedinnhold

Holder på formuesskatten

Landets rikeste møtte landets mektigste - ansikt til ansikt.

Klokken 15.30 gikk statsministeren på talerstolen på NHOs årskonferanse.

Se statsministeren tale på NHO-konferansen her.

Etterpå møtte han Stein Erik Hagen og svarte på påstandene om Norge som den siste sovjetstat.

NA24 - din næringslivsavis

Møttes etter talen
- Jeg mener at det er feil å si at alt blir verre i Norge og at vi går i retning Sovjetunionen og Øst-Europa. Det er mye som ikke er bra i Norge, men da er ikke utfordringen at det er for mye fellesskap, men at det er for lite. Vi har aldri hatt høyere privat verdiskapning enn vi har i dag, sa Stoltenberg da han møtte Stein Erik Hagen på direkten på TV 2 Nyhetskanalen.

- Jeg reagerte på nyttårsintervjuet til Stein Erik Hagen. Der angrep han noen av de grunnleggende verdiene det norske samfunnet er bygget på, nemlig likhetstanken og felleskapstanken, mente statsministeren.

Vil beholde formueskatten
Stein Erik Hagen har tidligere signalisert at han kan tenke seg å fjerne formuesskatten for så å ta igjen skatteinntektene på eiendomsskatten. Det er Stoltenberg uenig i.

- Ved å øke eiendomsskatten vil det føre til helt urimelige utslag for mange mennesker til mange mennesker her i landet. Det er også en av grunnene til at jeg det mener er galt å fjerne formuesskatten for det vil gi veldig store lettelser til de som har veldig mye fra før av, sier Stoltenberg.

Tirsdag ettermiddag møtte han og Stein Erik Hagen hverandre for første gang etter krangelen om forholdene for norske rikinger.

LES MER: Jens orker ikke syting

Artikkelen fortsetter under tv-debatten.

204764

Se flere saker fra NA24-TV her

Gir Jens og Kristin skylden
Både Stein Erik Hagen og Olav Thon har signalisert at Norge ligner en sovjetstat. De to milliardærene mener norske myndigheter legger hindringer i veien for dem som vil skape noe på egen hånd.

Skylden får statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Kristin Halvorsen. Millionærkollegene mener dagens politikk bringer Norge nærmere idealene fra Øst-Europa, der private formuer og næringsliv gikk dukken.

SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen har reagert sterkt på sammenligningen med kommunisme.

- Det er en hån mot dem som opplevde diktaturene i Sovjetunionen og før murens fall i Øst-Europa, har hun sagt til Dagens Næringsliv.

Stoltenberg står sammen med Halvorsen i dette synet. Han mener det er et paradoks at noen av de rikeste menneskene i Norge klager på at det er umulig å være rik i Norge. Stoltenberg sier at både Hagen og Thon er levende beviser på at det de selv sier, er feil, og at det ikke er urimelig at de også skal bidra til fellesskapet.

Flere skatteendringer
Olav Thon og Stein Erik Hagen må likevel belage seg på ytterligere skatteendringer til deres og andre rikes ulempe.

Halvorsen vil stramme skatteskruen for de rike ytterligere. Hun forbereder seg samtidig på at det i fremtiden vil komme flere oppslag der de rikeste kommer med klager på skattenivået.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget