*Nettavisen* Økonomi.

Holder renten rekordlav

Foto: (Scanpix)

Rentero i Europa

06.08.09 14:12

Både den britiske og europeiske sentralbanken har vedtatt å holde styringsrenten uendret. Det er klart etter torsdagens rentemøter.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

I Storbritannia holdes styringsrenten uendret på 0,5 prosent. Samtidig øker sentralbanken tilbakekjøpsprogrammet av obligasjoner fra 125 til 175 milliarder pund.

I mars ble renten satt ned til det laveste nivået siden banken ble stiftet i 1694. Allerede lå den britiske styringsrenten på historisk lave nivåer. På under ett år har renten blitt kuttet dramatisk. Det har skjedd for å motvirke den økonomiske resesjonen i både Storbritannia og verden generelt. I september 2008 lå det britiske rentenivået på 5,50 prosent.

Bank of England opplyser at kjøpsprogrammet som ble innført i begynnelsen av mars på 75 milliarder britiske pund og senere utvidet til 125 milliarder britiske pund i mai skal fortsettes. Sentralbanken velger likevel å ikke endre størrelsen på programmet.

Den europeiske sentralbanken kunngjorde sin rentebeslutning 45 minutter senere. Som ventet ble styringsrenten holdt uendret på 1 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag