NA24.no

Holder renten rekordlav

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Rentero i Europa

Både den britiske og europeiske sentralbanken har vedtatt å holde styringsrenten uendret. Det er klart etter torsdagens rentemøter.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

I Storbritannia holdes styringsrenten uendret på 0,5 prosent. Samtidig øker sentralbanken tilbakekjøpsprogrammet av obligasjoner fra 125 til 175 milliarder pund.

I mars ble renten satt ned til det laveste nivået siden banken ble stiftet i 1694. Allerede lå den britiske styringsrenten på historisk lave nivåer. På under ett år har renten blitt kuttet dramatisk. Det har skjedd for å motvirke den økonomiske resesjonen i både Storbritannia og verden generelt. I september 2008 lå det britiske rentenivået på 5,50 prosent.

Bank of England opplyser at kjøpsprogrammet som ble innført i begynnelsen av mars på 75 milliarder britiske pund og senere utvidet til 125 milliarder britiske pund i mai skal fortsettes. Sentralbanken velger likevel å ikke endre størrelsen på programmet.

Den europeiske sentralbanken kunngjorde sin rentebeslutning 45 minutter senere. Som ventet ble styringsrenten holdt uendret på 1 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere