Gå til sidens hovedinnhold

Holder visninger på sørgedagen

Søndag er det nasjonal minnemarkering etter terrorangrepene. Men noen håper å selge bolig midt oppe i sorgen.

Norske eiendomsmeglere har for lengst sluttet å holde hviledagen hellig. Nå er heller ikke sørgedagen hellig.

– Jeg håper dette er en glipp, sier daglig leder Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Forbundet har sendt ut en klar oppfordring om å legge ned virksomheten søndag. Det sømmer seg dårlig å holde visning under minnemarkeringen.

«I dyp respekt for terrorofrene og medfølelse for alle nærstående er alle visninger avlyst på dagen for nasjonal minnemarkering, søndag 21. august.» skrev forbundet i en pressemelding 8. august.

– Er det sørgedag?
De fleste meglerne respekterer dette. Men ikke alle: Søndag holdes det visning i 46 boliger over hele landet. Til sammenligning er tallet for lørdagen 1088, viser tall fra Finn tirsdag morgen klokken 08.

– Er det sørgedag? Det var jeg ikke klar over, jeg har vært på ferie, sier megler og partner Jens-Erik Wesenberg i Z-Eiendom.

Z-Eiendom holder til i Tønsberg. De er store lokalt, spesielt på luksushytter i regionen som omfatter eksklusive steder som Tjøme og Hvasser. Søndag har de visning på tre eneboliger med sjøutsikt, og én leilighet i Tønsberg.

– Vi kan ikke flytte visningene nå. Da blir kundene gærne, sier Wesenberg.

– Med all respekt for det som skjedde 22. juli: Folk lever livet sitt videre nå. Vi kan ikke plutselig avlyse, og så kommer kundene til stengt dør.

– En tabbe
Flere av dem som holder visning, er private og advokater som ikke har mottatt noen oppfordring fra forbundet. Men flere meklere er også representert: Flest visninger holder Eiendomsmegler1, Z-Eiendom og DnB NOR.

– La meg sjekke dette, jeg ringer deg!

Dette sier Odd Nymark når NA24 ringer. Han er administrerende direktør i Eiendomsmegler1 i Oslo og Akershus, og pressetalsmann for gruppen over hele landet. Visningene som er satt opp i regi av Eiendomsmegler1, er lokalisert til Østfold og Rogaland.

Nymark er straks på tråden igjen.

– Jeg har nå tatt noen telefoner. I Østfold sier de at det er en tabbe, og at visningene vil bli flyttet. Jeg har imidlertid ikke fått fatt i våre representanter i Rogaland.

Hele listen
Dette er de profesjonelle meklerkontorene som har annonsert visning søndag (antall visninger i parentes):
Eiendomsmegler1 (4), DnB NOR (4), Z-Eiendom (4), Postbanken (2), Privatmegleren (2), BN (1), Ring (1), Heimdal Eiendomsmegling (1), Boligpartner Ålesund (1) og Terra (1).

Klokken 08 i morges var dette tallet på annonserte visninger søndag (vi tar også med lørdag – som ikke er en sørgedag – til sammenligning):

Hele landet:
1088 lørdag
46 søndag

Oslo:
522 lørdag
9 søndag

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt