NA24.no

Holder visninger på sørgedagen

Foto: Fra Finn.no
Sist oppdatert:
Søndag er det nasjonal minnemarkering etter terrorangrepene. Men noen håper å selge bolig midt oppe i sorgen.

Norske eiendomsmeglere har for lengst sluttet å holde hviledagen hellig. Nå er heller ikke sørgedagen hellig.

– Jeg håper dette er en glipp, sier daglig leder Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Forbundet har sendt ut en klar oppfordring om å legge ned virksomheten søndag. Det sømmer seg dårlig å holde visning under minnemarkeringen.

«I dyp respekt for terrorofrene og medfølelse for alle nærstående er alle visninger avlyst på dagen for nasjonal minnemarkering, søndag 21. august.» skrev forbundet i en pressemelding 8. august.

– Er det sørgedag?
De fleste meglerne respekterer dette. Men ikke alle: Søndag holdes det visning i 46 boliger over hele landet. Til sammenligning er tallet for lørdagen 1088, viser tall fra Finn tirsdag morgen klokken 08.

– Er det sørgedag? Det var jeg ikke klar over, jeg har vært på ferie, sier megler og partner Jens-Erik Wesenberg i Z-Eiendom.

Z-Eiendom holder til i Tønsberg. De er store lokalt, spesielt på luksushytter i regionen som omfatter eksklusive steder som Tjøme og Hvasser. Søndag har de visning på tre eneboliger med sjøutsikt, og én leilighet i Tønsberg.

– Vi kan ikke flytte visningene nå. Da blir kundene gærne, sier Wesenberg.

– Med all respekt for det som skjedde 22. juli: Folk lever livet sitt videre nå. Vi kan ikke plutselig avlyse, og så kommer kundene til stengt dør.

– En tabbe
Flere av dem som holder visning, er private og advokater som ikke har mottatt noen oppfordring fra forbundet. Men flere meklere er også representert: Flest visninger holder Eiendomsmegler1, Z-Eiendom og DnB NOR.

– La meg sjekke dette, jeg ringer deg!

Dette sier Odd Nymark når NA24 ringer. Han er administrerende direktør i Eiendomsmegler1 i Oslo og Akershus, og pressetalsmann for gruppen over hele landet. Visningene som er satt opp i regi av Eiendomsmegler1, er lokalisert til Østfold og Rogaland.

Nymark er straks på tråden igjen.

– Jeg har nå tatt noen telefoner. I Østfold sier de at det er en tabbe, og at visningene vil bli flyttet. Jeg har imidlertid ikke fått fatt i våre representanter i Rogaland.

Hele listen
Dette er de profesjonelle meklerkontorene som har annonsert visning søndag (antall visninger i parentes):
Eiendomsmegler1 (4), DnB NOR (4), Z-Eiendom (4), Postbanken (2), Privatmegleren (2), BN (1), Ring (1), Heimdal Eiendomsmegling (1), Boligpartner Ålesund (1) og Terra (1).

Klokken 08 i morges var dette tallet på annonserte visninger søndag (vi tar også med lørdag – som ikke er en sørgedag – til sammenligning):

Hele landet:
1088 lørdag
46 søndag

Oslo:
522 lørdag
9 søndag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere