*Nettavisen* Økonomi.

Holdt ansatt som gissel

En væpnet beboer ved Dale asylmottak utenfor Sandnes tok en kvinnelig ansatt som gissel i flere timer torsdag.

02.03.06 16:26

SANDNES/OSLO (TV 2 Nettavisen): I flere timer holdt en asylsøker en kvinnelig ansatt innesperret på et rom ved Dale asylmottak. Mannen skal ha oppført seg svært truende, og var bevæpnet med en stor kniv.

Tungt væpnet politi har rykket ut til Dale asylmottak som ligger i Gandsfjorden noen kilometer utenfor Sandnes sentrum ved 13.15-tiden torsdag.

- Situasjonen er i høyeste grad uavklart. Den mannlige asylsøkeren har dratt kvinnen inn på et rom, og slik er situasjonen nå. Vi har kontroll på et tilstrekkelig område rundt mottaket. Situasjonen er ikke kritisk for andre enn kvinnen som er i rommet med mannen, sa visepolitimester Arne Hammersmark ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 15.45-tiden torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tommy Aase (TV 2)

Ingen skadd
Minutter senere kom altså meldingen om at situasjonen hadde løst seg.

- Situasjonen har løst seg, og mannen er pågrepet. Alle er uskadd. Mannen kom ut fra rommet frivillig, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Hvidsten ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Mannen er nå fraktet vekk fra mottaket av politiet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TV 2 Katalogen)


Lukket seg inne i rom
Politiet fikk melding om gisselsituasjonen ved 13.15-tiden torsdag. En navngitt mannlig beboer ved asylmottaket truet en kvinnelig ansatt med en stor kniv. Deretter dro han kvinnen inn på et rom.

TV 2s reporter på stedet meldte at politiet hadde sperret alle veier inn i området der mottaket ligger. Minst 10 til 12 tungt væpnede polititjenestemenn var på stedet. Flere av dem skal ha tatt seg inn mot asylmottaket i sivile politibiler. Ved 16-tiden trakk politiet seg ut fra området rundt mottaket og bekreftet overfor TV 2s reporter av situasjonen var løst.

Dale asylmottak er et blant landets største mottak. Det ligger i de gamle lokalene til et psykiatrisk sykehus utenfor Sandnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag