NA24.no

Holdt hemmelig til nå: Her skal de bygge Østlandets beste badeland

Badeland: Olav Thon vil bygge badeland på Strømmen.
Badeland: Olav Thon vil bygge badeland på Strømmen. Foto: Illustrasjon (Hille Melbye Arkitekter)
Sist oppdatert:
Framtidas shopping handler om å tilby kundene noe ekstra, mener Olav Thon. Han vil bygge Østlandets beste badeland på Strømmen.

Strømmen (Romerikes Blad): Restene etter den gamle togfabrikken er snart jevnet med jorda, bortsett fra et lite vernet mursteinshus.

Det har vært kjent at eiendomsutvikler Olav Thon gård vil bygge boliger, næring, og servicefunksjoner inn i den nesten 50 mål store tomta. Men noe har de holdt hemmelig. Fram til nå. Det melder rb.no.

Østlandets beste

Hemmeligheten er et badeland, så bra at det kan trekke folk fra hele Oslo-regionen.

– Det må være tilstrekkelig stort og innholdet må være så bra at det blir et ledende opplevelsessenter og badeland, sier konserndirektør Tron Harald Bjerke i Thon Eiendom as, til  rb.no.

Badelandet er tenkt som en del av første byggetrinn av Stasjonsveien 1, hvor Olav Thon vil følge de nasjonale føringene for utbygging nær kollektivtilbud, nemlig høyt og tett.

Kobles til senteret

Flere gangbruer over Sagelva skal knytte området sammen med Strømmen storsenter.

- Vi mener at kjøpesenteret trenger tilleggskvaliteter, og et badeland vil helt klart være attraktivt for boligene, sier Bjerke til  rb.no.

Badet skal Thon drifte selv, slik de har erfaring fra Vestkanten storsenter i Bergen.

BADELAND: Slik ser Olav Thon Gruppen as for seg Østlandets beste badeland på Strømmen. Storsenteret som den store grå massen øverst til venstre i bildet. Nederst en ny rundkjøring i krysset Sagbruksveien - Bråtebrua.


Som de beste

– Skal det være mulig å få det til trenger vi å tenke utover nærområdet. Det finnes badeland i Askim, Sarpsborg, Asker og Drammensbadet. Vi må minst bli i samme klasse som de beste, understreker Bjerke.

Badet vil få en grunnflate på ca. 5.000 kvadratmeter og vil være et eget bygg, med muligheter for framtidig utbygging og utskiftninger.

Det er ikke snakk om å lage konkurransebasseng, men likevel et godt nok svømmetilbud som kan tilbys skolene i Skedsmo og nabokommunene.

Fornøyd ordfører

Ordfører Ole Jacob Flæten (Ap) har hatt kjennskap til planene en stund. Han sier dialogen mellom Thon og kommunen har vært god.

– Dette vil kunne bli et veldig bra tilfang i utviklingen av Strømmen, Skedsmo kommune og hele regionen. Tomta er veldig strategisk, med plass til mange leiligheter og kort avstand til stasjonen med fire tog i timen, sier Flæten til  rb.no.

- At Thon nå også ser at et badeland kan tilknyttes er veldig bra. Dette håper jeg vi får til., sier Flæten, som takker for alle basseng som kan brukes til den lovpålagte svømmeundervisningen i skolen.

Strømmens verksted: Historien til Strømmens verksted går tilbake til 1873. Kun et inneklemt teglsteinshus vil stå igjen, før Olav Thon bygger den 50 mål store tomta igjen.


Gamle basseng

- Bassengene våre begynner å bli gamle, og vi blir stadig fler mennesker i kommunen. Dette vil være et bra tilfang. Så har vi et behov for terapibasseng, som det også kanskje kan bli plass til, sier ordføreren, som legger til at dette vil være et tema i samtalene videre med Thon.

Tron Harald Bjerke sier de håper mye av reguleringen kan bære vedtatt i løpet av 2015.

– Så skal det ikke ta så lang tid etter det vi kan stikke spaden i jorda, forsikrer han.

Framtida: Slik ønsker Olav Thon å bygge igjen hele området med adresse Stasjonsveien 1. Flere gangbruer skal gå over Sagelva fra den nye bydelen til Strømmen storsenter.


Konserndirektør Tron Harald Bjerke i Thon Eiendom as.

 Les flere saker fra rb.no

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere