NA24.no

Hollywoods siste trend

Filmprodusentene håper Rocky skal slå flere hundre millioner inn på kontoen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Studioet bak den nye Rocky-filmen satser på Rocky overvinner Sylvester Stallones alder og gjør filmen til en kassasuksess. De satser stort på oppfølgerfilmen - 16 år etter den forrige.

Dermed kaster de seg på Hollywoods nyeste trend; å tjene penger på nostalgi gjennom gamle film-franchiser.

NA24 - din næringslivsavis

- Rocky bare virvler opp så mange gode følelser hos folk. I tillegg har Sylvester Stallone skrevet et veldig sterkt manus, sier selskapets visepresident til cnnmoney.com.

Kan bli gullgruve
MGM som i 2004 ble kjøpt opp av et konsortium bestående av blant annet Sony og kabel-tv selskapet Comcast forventer å tjene mye penger på filmikonet. De har blant annet brukt den aldrende skuespilleren til å promotere filmen ved flere store amerikanske arrangementer, og lykkes de er det mye gull å hente.

Til eksempel spilte den første Rocky-filmen inn 115 millioner dollar, mens både film nummer tre og fire om bokseren var enda mer lukrative. Derimot ble Rocky V en stor kalkun med bare 41 millioner dollar i inntjening.

Kalkun
Så mange spør seg om folk virkelig er interessert i å bruke penger på å se hvordan det går med en karikatur ingen ville se i 1990, men flere er også optimistiske ettersom det er så lenge siden den forrige filmen.

- Noen mennesker kan si at det ikke er noen ny ideer i Hollywood, men jeg tror denne filmen blir en stor suksess, sier Richard Dorfman, hos det økonomiske rådgivnings- og investeringsselskapet Richard Alan Inc., til cnnmoney.com.

Pågående trend
For Rockys nyeste film er bare forlengelsen av en trend der gamle filmhelter får seg en oppussing. Til eksempel kommer Bruce Willis i den fjerde Die Hard-filmen mer enn tolv år etter den forrige. Eddie Murphy skal sannsynligvis gjenoppstå som politimann i den fjerde filmen i Beverly Hills Cop- serien, 15 år etter den forrige og det har også vært snakk om at Harrison Ford skal gjøre en ny Indiana Jones-film.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere