Gå til sidens hovedinnhold

Hører ikke på Ulltveit-Moes konkursvarsel

Flere av långiverne vil ikke godta forslaget til restrukturering av gruveselskap.

Gruveselskapet Crew møter motstand i forbindelse med sitt restruktureringsforslag av gjelden.

NA24 - din næringslivsavis

Forslaget innebærer blant annet konvertering av 148 millioner dollar i obligasjonsgjeld til aksjer og en emisjon på mellom 65 og 90 millioner kroner. Emisjonen er delvis garantert av styreformann Jens Ulltveit-Moes Umoe. Umoe er også største aksjonær i gruveselskapet.

Det er obligasjonseierne i de usikrede obligasjonseierne som ikke vil gå med på restruktureringsforslaget. Dermed kan ikke selskapet gjennomføre restruktureringen de har planlagt. Eierne av de konvertible obligasjonslånene i både dollar og norske kroner samt i det sikrede obligasjonslånet godkjente restruktureringsplanen.

Vil fortsetter arbeidet
Nå er selskapet avhengig av å få overtalt obligasjonseierne i de usikrede lånene for at de kan få gjennomført restruktureringen innen fristen de har satt til 26. oktober. De vil blant annet kalle inn til et nytt møte for å overtale långiverne.

Fortsatt vil Crew Gold utforske mulighetene for strukturelle og strategiske alternativer slik at de kan sikre verdier fra Lefa-prosjektet i Afrika.

De eksisterende aksjonærene i gruveselskapet står i fare for å bli kraftig utvannet hvis refinansieringsplanen blir godkjent og gjennomført. Så langt i år har aksjekursen falt rett over 20 prosent, mens hovedindeksen på Oslo Børs har blitt løftet 32 prosent. På ett år har kursen rast over 88 prosent, mens kursen har blitt sablet ned 98 prosent fra toppen på vårparten i 2006.

Les mer: Marerittet fortsetter for aksjonærene

Advarer mot konkurs
I lørdagens Aftenposten fikk Jens Ulltveit-Moe ut og advarte mot en konkursfare hvis ikke forslaget han og resten av styret har fremmet blir vedtatt. Avisen følger opp saken i dagens utgave der blant annet forvalter Kristian Falnes i Skagen Fondene sier at de vil stemme mot forslaget.

- Det er kun de eksisterende eierne som får tegningsretter i oppkapitaliseringen av selskapet. Det er ikke rettferdig at vi ikke får tegningsrettigheter når vi bygger gjeld mot egenkapital, sier Falnes til Aftenposten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget