Hotell-detaljene som imponerer

VERDENS FLOTTESTE TAPET? Christian Lacroix har overgått seg selv under innredningen av Le Bellechasse i Paris.

VERDENS FLOTTESTE TAPET? Christian Lacroix har overgått seg selv under innredningen av Le Bellechasse i Paris. Foto: (Le Bellechasse)

Det er de små tingene som teller.

13.02.09 21:04

(LXUS.no) Folk som reiser mye vil ha det til at alle hotellrom er like, men der tar de sannelig feil. Verden over finnes det lekre designhoteller som tar pusten av den mest bereiste globetrotter, og som får japanske turist-kameraer til å gå varme.

RØFF LUKSUS: Det frittstående kobberbadekaret hos Rough Luxe Hotel i London er noe utenom det vanlige. Foto: (Rough Luxe Hotel)

LES OGSÅ:

De nye europeiske ferieperlene
Verdens råeste hotellbarer
Årets beste nye restauranter

De flotteste hotellene har skjønt at den store forskjellen ligger i de små detaljene. Nå har nettstedet Men.Style.com trålet planeten etter verdens 20 kuleste hotelldetaljer, og vi i LXUS viser deg her de fem vi digger mest av dem.

1. Kobberbadekaret hos Rough Luxe Hotel, London

Som navnet tilsier - hos Rough Luxe Hotel ved King's Cross i London handler det om røff luksus. Townhouse-hotellet har bare ni rom, og designer Rabih Hage skal ha latt hotellet forbli omtrent som han fant det. For å gjøre atmosfæren mer luksuriøs, la han imidlertid til lysekroner, veggmalerier og - det fineste av alt - kobberbadekaret i rom 8.

PRESTASJONSANGST? Hos Felix Bar i Hong Kong har pissoarene en utsikt du sent vil glemme. Foto: (The Peninsula Hotel)

2. Pissoarene hos Felix Bar i Peninsula Hotel, Hong Kong

Philippe Starck har sine øyeblikk - særlig når det kommer til hotelldesign. Hos The Felix Bar på Peninsula Hotel i Hong Kong, har den kreative designeren plassert pissoarene i sort marmor foran en vindusvegg med panoramautsikt over Kowloon. Fasilitetene egner seg trolig best for den selvsikre typen...

Dilla på luksus? Sjekk LXUS-forsiden!

3. Tapetet hos Le Bellechasse, Paris

Hva finnes det å ikke elske ved Christian Lacroix? Da den franske designeren fikk i oppdrag å innrede Le Bellechasse i bydelen St. Germain, valgte han å satse på syv ulike stilarter. Alle sammen er fantastiske, men det overdimensjonerte tapetmønsteret med sommerfugler og victorianske motiver er intet mindre enn praktfull.

OPPLYST: Château Marmont har satset på spesiallagede lyspærer. Foto: (Château Marmont)

4. Lyspærene hos Château Marmont, Hollywood

Mannen bak Château Marmont, The Mercer og The Raleigh vet et og annet om viktigheten av detaljer. Derfor har hvert av disse tre hotellene lyspærer med egne motiver, og hos kjendishotellet Château Marmont i Hollywood har designeren valgt en fløytespillende Pan-figur. Og dersom du drømmer om slike lyspærer hjemme i din egen stue, kan du bestille dem her.

FINN FREM KRITTET! Tavle-taket hos Mama Shelter i Paris er for kreative gjester. Foto: (Mama Shelter)

5. Tavle-taket hos Mama Shelter, Paris

Hvem kan være hjernen bak dette da..? Joda, Philippe Starck har vært på banen igjen - denne gang i Paris. Tavle-taket i lobbyen hos Mama Shelter skal ifølge Men.Style.com oppmuntre til "frihet, deltagelse og selvutfoldelse". Og dersom hotellet er så heldige å få en gjest som kan tegne mer enn en rett strek med linjal, kan resultatet bli riktig så bra.

Har du et tips til LXUS-redaksjonen? Send det hit!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.