*Nettavisen* Økonomi.

Høydeskrekk i Asia

Frykter at aksjemarkedene har steget for mye i forhold til økonomien.

14.09.09 09:03

Etter at børsene i Asia nådde sitt høyeste nivå på ett år før helgen var det enkelte investorer som viste tegn til høydeskrekk i Asia denne mandagen.

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia Pacific faller 116,22 poeng etter at den i forrige uke steg til sitt høyeste nivå siden 9. september 2008. Indeksen har steget 65 prosent siden bunnen den 9. mars.

I Japan falt de eksporttunge bilaksjene som følge av sterkere yen mot dollar, ettersom dette reduserer verdien av salget. Honda Motor, som har om lag 47 prosent av sin omsetning fra Nord-Amerika, falt 2,4 prosent. Også selskaper som Sony og Toyota falt som følge av appresieringen.

I Australia faller blant annet finansaksjene etter at sentralbanksjefen varslet at han ser for seg økt ledighet. Samtidig faller råvareaksjer som følge av fallende priser.

- Forventningene er i ferd med å modereres angående styrken i den økonomiske bedringen. Investorene kommer til å konsentrere seg om den reelle underliggende veksten i den globale økonomien, sier forvalter Tim Schroeders ved Pengana Capital Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

Følg verdens aksjemarkeder her

Nøkkeltall mandag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: - 1,72 %
Japans Nikkei 225: - 2,32 %
Hongkongs Hang Seng: - 1,02%
Kinas CSI 300: + 1,59 %
Kinas Shangai Composite: + 0,99 %
Taiwans Taiex: - 1,09 %
Sør-Koreas Kospi: - 1,02%
Singapores Strait Times Index: - 1,11 %

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.