Gå til sidens hovedinnhold

Høydeskrekk i Asia

Investorene frykter at børsene har steget for raskt.

Etter en forrykende global ukestart på børsene, har investorene fått en smule høydeskrekk på de asiatiske børsene tirsdag.

Ned fra årsbeste
Det er nedgang i de fleste markedene, noe som bidrar til å sende den sammenveide indeksen for Asia - og Stillehavet ned 0,2 prosent til 119,06 poeng. Hittil i år har indeksen steget 69 prosent.

- Markedene har gjort det temmelig sterkt på sin vei siden mars, men ikke uten fare. Det vi ser nå er en periode med konsolidering. Dette kan ikke gå i en rett linje oppover, sier forvalter Tim Schroeders i Pengana Capital i Melbourne til nyhetsbyrået Bloomberg.

Bernanke
Uttalelser fra den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke har gitt investorene en liten påminnelser om at tilstanden i verdens største økonomi er langt fra rosenrød. Bernanke uttalte i et foredrag at det gjenstår betydelige utfordringer for å få den amerikanske økonomien på fote igjen.

Mens investorene mandag ble oppmuntret av konklusjonene fra APEC-møtet i Singapore i helgen, reagerte de motsatt på Bernankes uttalelser.

Sentralbanksjefen minnet nok en gang om at økonomisk motvind som følge av reduserte utlån og et svakt arbeidsmarked sannsynligvis vil gjøre veien lang for å få økonomien på riktig vei, og at dett vil medføre ekstraordinært lave renter i en forlenget periode.

Årsbeste
USA-børsene steg solid mandag.

S&P 500 steg 1,45 prosent til 1.109,3 poeng og nådde dermed sitt høyeste nivå siden i fjor høst. Det samme gjorde Dow Jones og Nasdaq. Utviklingen speiler det som skjedde i Asia og Europa mandag.

Les mer:Årsbeste på Wall Street

Nøkkeltall tirsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: - 0,40 %
Japans Nikkei 225: - 0,63%
Hongkongs Hang Seng: - 0,21 %
Kinas CSI 300: + 0,07 %
Kinas Shangai Composite: + 0,24%
Taiwans Taiex: - 0,76 %
Sør-Koreas Kospi: - 0,41 %
Singapores Strait Times Index: - 0,41 %

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?