*Nettavisen* Økonomi.

Høyer begjærte seg selv konkurs

Foto: Per Eckholdt

Klesforretning gir opp.

04.10.13 08:17

(Kv.no): Det er selskapet Evilag as selv som gikk til Nedre Telemark tingrett og begjærte seg konkurs.

Regnskapene de siste tre årene viser totalt et årsresultat på nesten minus én million kroner. Selskapet som ble stiftet i 2009 hadde i 2012 en omsetning på 3,5 millioner kroner.

Evilag har drevet klesforretningen Høyer i Kragerø. Bak dette selskapet står Elise Bjørnsen, Lars Erik Bjørnsen og Vidar Olsen.

Advokat Jan Tore Skåne er oppnevnt som bobestyrer, og første skiftesamling blir holdt 30. oktober.

Elise Bjørnsen har vært hovedaksjonær med litt over 34 prosent av aksjene, mens Lars Erik Bjørnsen og Vidar Olsen, faren til Elise, har hatt noe over 32 prosent av aksjene.

Det er kleskongen Ørnulf Høyer som eier rettighetene til Høyer-navnet.

Suksesshistorie
På fem år har mannen bak merkevaren Høyer økt omsetningen fra 60 til 360 millioner kroner. De siste ni årene har han åpnet 22 Høyer-butikker, hvorav 16 er rene franchiseavtaler, startet syv enmerke-butikker kjempet seg gjennom en finanskrise som oppsto kort tid etter han åpnet Norges aller første luksusvarehus, i hjertet av Oslo.

- Da jeg startet Eger så var det mange som mente jeg var gal, og påpekte at lille Norge ikke er noe moteunivers. I ettertid har de samme menneskene kommet og sagt; dette har jeg ventet på, så bra at du har gjort dette, sa Ørnulf Høyer nylig til Nettavisen NA24.

Startet etter oppsigelse
Det var i 2003 at vendepunktet for Ørnulf kom. Det var nemlig da han ble sagt opp som agent for klesmerket Sand, og den da 46 år gamle siviløkonomen grep sjansen til å realisere en drøm han lenge hadde ruget på.

- Da jeg mistet agenturet så brant det i fingrene, for jeg hadde så mange ideer. Det var det største som hadde hendt meg, og jeg fikk endelig en mulighet til å realisere det jeg hadde tenkt på så lenge.

Siden den gang har det gått slag i slag både for Ørnulf og Høyer-konsernet. Han har skrevet flere lukrative agenturavtaler, utvidet antall franchiseavtaler og åpnet konseptbutikk etter konseptbutikk rundt om i Norge.

Dette har blitt lagt merke til og ifølge gründeren selv er merkenavnet Høyer det 5. mest kjente blant nye merker i Norge.

- Vi har hatt kjempesuksess, men foreløpig så har jeg ikke tatt ut noe særlig med penger. Alt puttes inn igjen for å skape nye opplevelser, så det er veldig lite som har kommet ut i den andre enden - enda, sier Ørnulf, som medgir at det frister å ta ut mer i utbytte, og leve et mer stillferdig og tilbaketrukket liv lengre bak i kulissene.

Les mer: - Mange mente jeg var gal

Les flere saker på kv.no her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.