*Nettavisen* Økonomi.

Høyeste ledighet på ti år

Foto: YURI KOCHETKOV (EPA)

Arbeidsledigheten i Russland har nådd det høyeste nivået på ti år.

Den russiske økonomien sliter i motbakke. Med olje- og gassinntekter som har falt tilbake og en kredittkrise, som har satt en effektiv stopper for utenlandske investeringer, har flere og flere russere blitt sendt ut i arbeidsledighet.

NA24 - din næringslivsavis

Antall arbeidsledige i Russland steg til 7,7 millioner i april, eller 10,2 prosent av den totale arbeidsstokken som totalt teller 75,2 millioner mennesker. Det viser offisielle tall fra russiske myndigheter, melder nyhetsbyrået AP.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Bare siden i fjor sommer har tre millioner arbeidsplasser forsvunnet. Samtidig har russiske styresmakter, med statsminister Vladimir Putin i spissen, sagt at nedturen i den russiske økonomien vil være kortvarig og at brutto nasjonalprodukt vil begynne å stige igjen til neste år.

Men finansminister Alexei Kudrin, blant andre, har advart gjentatte ganger at selv om oljeprisen skulle stige og den russiske rubelen holde seg stabil, så vil krisen vare lengre enn tidligere forventet.

Og nedturen i den russiske økonomien viser seg også i detaljhandelen, som i april falt med 5,3 prosent. Dette er den tredje måneden med nedtur i konsumet etter ni år med sammenhengende vekst. Samtidig har industriproduksjonen falt med 17 prosent i april, fra samme måned året før.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.