Høyeste Nasdaq på fem år

- No news is good news, synes ut til å ha vært gjennomgangsmelodien som tirsdag sendte Nasdaq til det høyeste nivået på over fem år.

05.04.06 08:48

Det var ingen viktige makrotall eller selskapsmeldinger på USA-børsen tirsdag, men likevel steg markedet solid. Det så altså ut som man var fornøyd med at det ikke kom nyheter.

Den teknologidominerte Nasdaq-indeksen endte på sitt høyeste nivå siden februar 2001. Google steg nær 4 prosent i dag. På et par uker har aksjen steget nær 20 prosent, primært fordi aksjen er tatt inn i den viktig S &P 500-indeksen, som mange fond følger. Disse må derfor kjøpe Google-aksjer.

Oljeprisen falt moderat tilbake etter kraftig oppgang torsdag. Likevel steg både olje- og oljeserviceaksjer med rundt halvannen prosent på denne positive børsdagen.

Markedsrentene i USA falt marginalt etter å ha steget den siste tiden. Dollaren falt mot euro i dag, etter tall som indikerer bedre vekst i Europa, og dermed økt sannsynlighet for renteoppgang i Europa.

Det som var av nyheter hadde i stor grad med mulige oppkjøp og fusjoner å gjøre. IT-selskapet Computer Sciences Corp. melder at man vil vurdere strategiske alternativer, inkludert et salg av selskapet.

Bankgiganten Citigroup har igjen fått klarsignal fra finansmyndighetene for å gjøre oppkjøp etter i et år ha vært holdt i ørene mens interne rutiner ble gjennomgått.

Både 3M og International Paper annonserte planer om å selge virksomheter.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,53% til 11.203,85

Nasdaq +0,37% til 2.345,36

S&P 500 +0,63% til 1.305,93

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag