*Nettavisen* Økonomi.

Høyeste Nasdaq siden 2001

Foto: Andrew Gombert, EPA

Nasdaq-indeksen steg torsdag til det høyeste nivået siden forsommeren 2001.

05.01.06 23:06

(HOUSTON (NA24): Det var teknologiaksjene på Nasdaq-børsen som skapte liv i det amerikanske aksjemarkedet torsdag. Nasdaq steg hyggelige 0,6 prosent. De generelle aksjeindeksene var uendret i dag, etter to dager med oppgang.

Fra bunnen i oktober 2002 er Nasdaq-indeksen nå doblet. Men: Den må mer enn dobles en gang til for å nå opp til toppnivået fra mars 2000.

Chip-produsenten Xilink ga i dag inspirasjon med positive utsikter for inneværende kvartal. Også chip-aksjer som Intel og Advanced Micro Devices steg.

Google steg en drøy prosent til 451,24 dollar, en ny rekord. Selskapet annonserte i dag planer om en online videotjeneste for forbrukermarkedet.

Makrobildet var positivt i dag, med et uventet lavt ukentlig tall for søknader på ledighetstrygd, samt en god måling av innkjøpssjefenes syn på den økonomiske utviklingen.

Olje- og gassprisene falt torsdag, etter ukentlige lagertall for olje og gass i USA. Spesielt ble markedet tatt på sengen av overraskende store lagre av naturgass.

Dette gjorde at energirelaterte aksjer generelt bidrog negativt til børsutviklingen torsdag.

Den kriserammede bilprodusenten General Motors steg nær 6 prosent i dag, etter at en av selskapets toppsjefer gikk ut og sa at man ikke ville gjenta fjorårets strategi, med saftige rabatter for å pumpe opp volumet, men med desto verre effekt på lønnsomheten.

Butikkgiganten Wal-Mart falt 1,4 prosent etter å ha kommet med salgstall for desember i nedre enden av hva som tidligere var ventet.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,02% til 10.882,15

Nasdaq +0,59% til 2.276,87

S&P 500 uendret på 1.273,48

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.