*Nettavisen* Økonomi.

Høyre-byrådet vil friste MDG med grønt budsjett

Ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland på Høyres valgvake på valgdagen. Nå håper de på å få fortsette å styre Oslo.

Ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland på Høyres valgvake på valgdagen. Nå håper de på å få fortsette å styre Oslo. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Lover 1,1 milliarder kroner til sykkelveier de neste fire årene.

22.09.15 22:18

Onsdag legger det borgerlgie byrådet i Oslo fram sitt budsjettforslag for neste år, og det de selv mener er «en miljøpolitisk godtepose». Nå håper de å kunne friste Miljøpartiet De grønne (MDG), skriver Aftenposten.

Budsjettforslaget legges fram samtidig som Arbeiderpartiet og Raymond Johansen er i samtaler med MDG og SV.

- Nå er det opp til dem å komme til enighet, og vi avventer situasjonen. men kommer noen til oss, skal vi både snakke og forhandle. Vi har mer på lager, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) til avisen.

Les også: - Rødgrønt Oslo gir dyrere boliger
Les også: Her er de 13 kommunene der MDG er på vippen

I budsjettforslaget vil de blant annet bruke 1,1 milliarder kroner over fire år på å ferdigstille sykkelveier. De vil også sette av 166 millioner for å sikre åpning av Lørenbanen våren 2016, 105 millioner til renhold av parker og byrom og etablere 200 nye ladestasjoner for elbil i 2016.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.